Nieuwe reeks uitlegvaarten op Waal met Rob Jaspers

Vanaf de Waal heb je altijd een andere blik op het Nijmeegs icoon de Stevenskerk. De bochten in de Waal bij Nijmegen zorgen voor die 'verrassing'. Dat ervaar je zeker op de Waaltochten met journalist Rob Jaspers als gids. Hij geeft op donderdag 20 augustus en donderdag 10 september op de pannenkoekenboot, om 17.00 uur en 19.00 uur, uitleg over de vele veranderingen en vernieuwingen langs de Waaloevers en bij het Rivierpark Lent. 

Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van deze Waaltochten voor de Vincentiusvereniging en de organisatie Quiet is. Van de deelnemers gaat telkens € 2,50 naar deze organisaties met als bestemming gratis Waaltochten voor mensen die eenzaam zijn of in armoede leven te organiseren. 

Jaspers staat tijdens de tochten uitgebreid stil bij de nog steeds oprukkende nieuwbouw aan het Waalfront West en bij de nieuwste plannen voor het Hof van Holland rond het Fort Beneden Lent. Hij vertelt over de investeringsplannen van Engie bij het Maas-Waalkanaal na de afbraak van de kolencentrale, de kansen voor een 'groene delta' hier. Hij belicht de kansen van de watersport op de Spiegelwaal nu vast staat dat hier eindelijk een watersportcentrum komt. 

Vanaf de Pannenkoekenboot heeft ook iedereen zicht op de veranderingen in de Stadswaard. De natuur en recreatie krijgen hier steeds meer kansen, wat ook geld voor de Bemmelse polder.

Op de boottochten staat Jaspers ook altijd stil bij de historie van de Waal en polders. Uiteraard passeren dan de verhalen van de  Romeinen, het vestingverleden van de stad, de oorlogsperiode en de vele overstromingen die de polder en de stad troffen.

De prijs bedraagt 12,50 euro. Reserveren kan via www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch 024-3601262.

Dit vind je misschien ook leuk