Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren in Nijmegen-Noord

De brouwerij achter ‘Het Beste Bier van Nederland 2021’ opent haar deuren voor het publiek met een feestelijk openingsweekend van 17 t/m 19 juni. Sinds 2022 is de brouwerij verhuisd vanuit het Honigcomplex naar de Rondweg 15 in Nijmegen-Noord.

Ontdekkingstocht

Bar Nevel, gelegen midden in de brouwerij en haar honderden houten vaten, is een plek waar je op ontdekkingstocht kunt naar (wilde) bieren, ciders, natuurwijnen en bijzondere bites. Bar Nevel zal een uitgebreid bierassortiment hebben, zowel voor echte 'beer geeks' als de normale drinker. Van bier uit eigen brouwerij, maar ook verschillende bieren van vriendenbrouwerijen. Denk aan Belgisch blond tot wijnachtig houtgerijpt, maar ook verschillende alcoholvrije dranken.

“Bij Bar Nevel ben je aan het perfecte adres voor een gezellige (vrijdagmiddag)borrel met vrienden of collega’s, met de zon die de hele dag volop op ons terras schijnt. Maar we hebben ook verschillende evenementen die je absoluut bezocht moet hebben”. – Aldus Marjolein Abegg, initiatiefnemer van Bar Nevel.

Drietal evenementen 

De opening van Bar Nevel wordt gevierd met een drietal evenementen van 17 t/m 19 juni. Abegg: “Op vrijdag 17 juni lanceren we ons nieuwe vrijdagconcept: L’aperitivo, de zogenoemde Italiaanse borrel. Het mooie van deze traditie is dat je het in gezelschap doet. Je drinkt een paar (non-) alcoholische drankjes en eet daarbij wat kleine hapjes, zoals nootjes, kaas, olijven en worst die wij verzorgen. Om het af te maken hebben we een superleuke lokale singer songwriter Juma Iking uitgenodigd.” Zaterdag 18 juni organiseert Bar Nevel mini-bierfestival in samenwerking met vriendenbrouwerijen Walhalla, Poesiat & Kater & Butcher’s Tears. Het programma wordt verder aangevuld met live-muziek van lokale bandjes en lekker eten, verzorgd door Garbanzo Hummus Bar. Entree voor beide dagen is geheel gratis.

Vooruitstrevend

Op zondag 19 juni pakt Bar Nevel uit met Eten in de Brouwerij. Met Eten in de Brouwerij wordt er een podium geboden aan bijzondere restaurants of concepten. In het verleden werd er al samengewerkt met vooruitstrevende restaurants als De Nieuwe Winkel, Choux, Kromme Dissel en ’t Amusement.

“Mensen eten in een intieme setting letterlijk tussen de houten vaten met een uniek menu dat bereid is rondom de bieren van Nevel. Speciaal voor deze editie hebben we Restaurant Yerba uit Amsterdam uitgenodigd, een plant forward restaurant dat gespecialiseerd is in seizoensgebonden en duurzame gerechten. Het is dé perfecte manier om bieren te leren proeven en te zien wat houtrijping en wilde gisting kan doen naast een mooi gerecht.” Tickets voor een lunch of diner met Yerba zijn verkrijgbaar via de website van Nevel www.nevel.org.

Bar Nevel is gevestigd aan de Rondweg 15 in Nijmegen-Noord. Dit is aan de vijver vlakbij de A15/afrit naar Elst en Oosterhout. Meer informatie vind je op de website van Nevel.

Dit vind je misschien ook leuk...