Bijzondere architectuurreisgids met de favoriete gebouwen van Nijmegenaren

‘Wat is jouw favoriete gebouw in Nijmegen’? Dat is de vraag die we hebben voorgelegd aan ‘mensen die iets met Nijmegen hebben’. Zo’n 145 bekende en minder bekende Nijmegenaren hebben op deze vraag antwoord gegeven en het resultaat mag er zijn! We maken kennis met (soms heel persoonlijke) verhalen van mensen die een speciale band met een gebouw hebben en het daarom als hun ‘favoriete gebouw’ zien.

Zij zijn er geboren, hebben er jarenlang gewoond, hebben er hun eerste sollicitatiegesprek gevoerd, hebben er lange tijd gewerkt, zijn daar naar de kerk gegaan, zijn daar getrouwd of hebben er concerten bijgewoond. Kortom, ze hebben allemaal bijzondere herinneringen aan dat gebouw. Hun ‘oral histories’ vertellen iets over wat de stad en haar gebouwen met Nijmegenaren doet. Dat is veel, soms heel veel, zeker als lief en leed daar werden gedeeld.

Bijzondere architectuurreisgids

Maak kennis met een ‘bijzondere architectuurreisgids’ van Nijmegen. Het is geen ‘zakelijk’ overzicht van wat Nijmegen aan prachtige en imposante gebouwen te bieden heeft, maar een gepassioneerd relaas van hoe ieders wel en wee direct met een gebouw in Nijmegen verbonden is. Neem het boek mee als je (al dan niet met gasten) een wandeling of een fietstocht door Nijmegen maakt en leer de stad (en haar bewoners) op een andere manier kennen. Je maakt kennis met een ‘doorleefde stad’ vol met ‘favoriete gebouwen’ die ‘vertellen’ over het ’versteende leven’ of misschien beter ‘het eigen leven in steen’ van ‘mensen die iets met Nijmegen hebben’.

Bestellen

Bij voorintekening kunt u het boek ‘Mijn favoriete gebouw in Nijmegen’  tegen de speciale voorintekenprijs (€ 20,-) bestellen. Iedereen die 5 exemplaren of meer bestelt, wordt in het boek vermeld op de ‘Lijst van contribuanten’.

U kunt een prachtig vormgegeven boek verwachten van circa 330 pagina’s in full colour en met een hard cover. Om u een indruk te geven van wat het boek inhoudt en hoe het wordt vormgegeven vindt u in de bijlage de cover, de inhoudsopgave en enkele pagina’s tekst. Naar verwachting zal het boek in maart 2021 verschijnen. Bestelling doorsturen aan: n.nelissen@xs4all.nl

Dit vind je misschien ook leuk