Zomertips - ontdek Nijmegen met z'n tweetjes

Yes, zomer! Tijd voor gezellige festivals, evenementen, buitenactiviteiten, leuke uitjes en meer. Ga eropuit en ontdek Nijmegen met zijn tweeën! Neem je partner, vriendin of familielid mee en geniet van de sfeer van de stad in de zomer. Wij geven je onze tips!

Heerlijk eten en drinken

Met een lege maag kun je niet op pad! Start je dag relaxt met een picknick, verzorgt door Barrio Alto. Doe je bestelling aan de bar, en je krijgt een picknickkleedje en je bestelling in een mand mee. Geniet van de rust en de zon om je heen in het groene stadsparkje tegenover Barrio Alto, een perfecte start van de dag! Wanneer je later op de dag zin hebt in een borrel bezoek je wijnbar Arentz, Café Jos (meesterschenkerij!) of het nieuwe Barrika. Daag je gezelschap uit voor een potje Jeu de boules onder het genot van een drankje bij de Kazerne.

Shop ‘till you drop

Zin in iets nieuws? Ga winkelen in de oudste winkelstraat van Nederland! In de Lange Hezelstraat staan prachtige historische panden waarin je winkels vindt met een hoog snuffelgehalte. In de Marikenstraat winkel je letterlijk op niveau: op de bovenverdieping in de exclusievere winkels, beneden bij de grote ketens. En regent het? In de Molenpoortpassage en Dukenburg winkel je droog.

Een cactus, facetgeslepen whiskyglazen, een oude LP van The Rolling Stones of een nieuwe outfit, bij Make My Day in de Stikke Hezelstraat vind je het allemaal onder een dak. Nou ja, twee dan, want de mannenafdeling is onlangs verhuisd naar de overkant van de straat. Ze zijn hier constant op zoek naar nieuwe opkomende merken, dus grote kans dat je de kledinglabels niet herkent. Australië, Engeland, Amerika en Scandinavië, ze kopen overal in zodat jij niet bang hoeft te zijn iemand anders tegen te komen in hetzelfde setje.

Andere tips voor gegarandeerd shopplezier zijn Livvstyle, 512 Nijmegen, De Fabriek en Dedicated.

Geniet van een heerlijk een ijsje

Beleef het ultieme zomergevoel met de zon op je gezicht en een ijsje in je hand! Van bijzondere smaken tot de echte klassiekers: wij tippen je waar je heerlijke ijsjes scoort in Nijmegen.
Geniet van je ijsje in het Kronenburgerpark of wandel richting de Ooijpolder en rust even heerlijk uit. Of neem vanaf de Vierdaagseweek een kijkje bij de vernieuwde Waalkade, deze heeft een verlaging met trappen (een soort Waaltheater) en een grote groene ligweide.

Of vier de zomer op een van de evenementen

Ontdek cultuur en historie

Nijmegen is van alle tijden. Duik in de geschiedenis en ontdek een schat aan archeologische vondsten en ruïnes of bezoek het bruisende Honigcomplex voor een portie moderne cultuur. Laat je inspireren door hedendaagse kunst bij een van de vele exposities of ontdek de oudste stad van Nederland aan de hand van een stadswandeling. Ervaar hoe het is om niets te zien in een museum of kijk juist je ogen uit in een filmhuis. Dans je benen zuur tot diep in de nacht of sta stil bij prachtige muziek. Geniet van hoogstaand theater of juist van laagdrempelige literatuur en poëzie. Nijmegen heeft het allemaal! Bekijk hier onze culturele tips

Teveel voor één dag? - Blijf lekker slapen!