Julie Hoebink - Make My Day

| Lotte Corneth

“Iedereen bij Make My Day verwacht een bepaalde creatieve stijl en die stijl, daar zijn we nou net zo trots op”.

 

In 2014 poppen de eerste concept stores in Nijmegen op. Make My Day is één van de allereerste. We vragen Julie Hoebink naar het leven als concept store eigenaar. 

Julie: "Nou, ik ben begonnen in 2014. Toen was ik nog de enige eigenaar. Ik verkocht mannen- en vrouwenkleding, maar wel met echt een kleiner hoekje voor de mannen. Mijn broer, Jan, ging altijd mee inkopen als ik op pad ging voor de mannenkleding. Hij was dan mijn klankbord. In die tijd studeerde hij nog en hij verhuisde voor een paar maanden naar New York, toen hij terugkwam zei hij: “Ik wil bij jou komen werken”. En zo hielp hij met de inkoop van mannenkleding en stond elk weekend in de winkel. Hij was mijn eerste echte medewerker, een jaar later werd hij mede-eigenaar. We hadden zo’n goede verdeling, ik ben er nog steeds zo blij mee. En nu heeft Make My Day Men zijn eigen locatie, aan de overkant! Make My Day Men bestaat nu ongeveer twee jaar. 

“Ik werkte zelf altijd al wel in de mode- en interieurbranche, als styliste. Ik deed veel losse opdrachten en als ik met mode bezig was, miste ik interieur en vice versa. Toen ben ik gaan nadenken over hoe ik die twee kon combineren. Bas, mijn man vroeg me een keer om vijf dingen op te schrijven die ik heel graag zou willen in mijn leven. Bovenaan het lijstje schreef ik concept store, dat had ik in Milaan gezien en dat leek me geweldig om in Nijmegen te beginnen. We hadden dat hier nog niet. Dan ben je meer dan een winkel, met meerdere producten en principes onder één hoed. Dus ik zocht een locatie die groot genoeg zou zijn, maar waar ook het winkelend publiek zou komen. Daar was de Stikke Hezelstraat echt perfect voor. In 2014 kwamen ook 512 & Bleshyou en Mood in Nijmegen. Daardoor werd Nijmegen in één keer als winkelstad een stuk interessanter.

We begonnen toendertijd met een stukje horeca en ook beauty in de zaak, maar na een paar jaar groeide de mannenkleding ontzettend en de kapsalon had ook meer ruimte nodig. Dus we zijn gaan uitbreiden met kleding, accessoires en interieur. De mannen hebben een eigen locatie gekregen en ook de sieraden en accesoires hebben sinds een jaar hun eigen Atelier aan de overkant. Make My Day Atelier is echt onze dependance, in dezelfde creatieve stijl, maar wel echt Make My Day. 

We hebben een hele creatieve, unieke doelgroep. Niet echt gebonden aan een leeftijd, zo bezoeken veel vrouwen en mannen van 60 ons, maar ook van 15 jaar. De gemene deler is wel hun stijl. Iedereen bij Make My Day verwacht een bepaalde creatieve stijl en daar zijn we ook trots op. Sommige vertegenwoordigers zeggen weleens: “Jullie kiezen waarschijnlijk toch een andere kleur dan zwart”. En dat klopt, we gaan liever voor een wat kleurrijke, creatieve look, dan voor het best lopende item. Ik vind dat ook heel erg belangrijk, ik wilde juist een winkel met daarin stijlvolle items waar je niet iedereen in ziet lopen. Ons assortiment wordt ook echt elke week aangevuld, en er zijn niet super veel aantallen van elk item. Zo loopt niet heel Nijmegen met hetzelfde jurkje, beter toch?! 

Over wat ook leuk is aan Make My Day, als je onze kleding mooi vindt, dat vind je interieur items vaak ook mooi. Het stijltje past echt bij elkaar. Dat vinden we ook echt belangrijk. Maar we kopen ook echt heel erg persoonlijk in. Ik vraag me dan ook wel af of de vrouw van 60 en het meisje van 15 dit ook leuk zouden vinden, maar vooral wat wij leuk vinden. Want ik weet inmiddels, dat spreekt wel aan. 

Make My Day is heel erg on trend, en het is een mix van lokaal, maar ook internationale merken uit Australië, San Francisco etc. We hebben bijvoorbeeld een sieradenmerk uit Barcelona. Maar we verkopen tegelijkertijd ook prints van een illustrator uit Nijmegen. Waar ik ook heel erg blij mee ben is ons Mom Department. Die hebben we nu een aantal maanden, en eigenlijk is het geen positiekleding. Maar ‘gewone’ kleding die je ook tijdens je zwangerschap aan kunt. Tijdens mijn zwangerschap van Aksel werd mij vaker gevraagd wat ik droeg of waar ik het kocht en dat gaf me het idee om een Department op te richten met kleding waar ik zelf veel aan heb gehad. En daar heb ik dan coole luiertassen, waardevolle boeken en fijne cadeautjes aan toegevoegd. Alle kleding van de Mom Department zijn goedzittende kleding die trendy én comfortabel zijn. 

Het allerleukste van mijn werk, vind ik wel telkens weer van die nieuwe concepten bedenken. Afgelopen maand wilden wij bijvoorbeeld weer een outlet organiseren, maar de interesse was te groot met de coronamaatregelen. Dus we hebben toen de outlet box bedacht, een box waarbij je je maat opgeeft en dan krijg je een samengestelde box van kleding, accessoires of interieur. Het was een super groot succes!”- Julie Hoebink

 

Benieuwd naar meer? Luister dan de Irada Talks podcast met Julie

Make My Day Women

Stikke Hezelstraat 65

6511JW Nijmegen

Bekijk de locatie

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Dit vind je misschien ook leuk