Weekendje Nijmegen voor jongeren

Nijmegen is uitgeroepen tot dé jongerenstad van Europa! Je plant een weekend dan ook zo vol met leuke activiteiten. En zelfs ná dat weekend zal je liefde voor Nijmegen je vaker laten terugkeren. 

Heb je al een datum geprikt? Check de festivalwijzer of er een feestje is.

11.00 uur: start met een broodje

Als je in Nijmegen bent aangekomen, heb je misschien al wat trek gekregen. Dus tijd om heerlijk te lunchen en de stad te ontdekken! Bestel een bagel bij Bagels & Beans of een broodje bij Bairro Alto.

Ontdek meer leuke lunchplekken

12.30 uur: shoppen in de stad

Nog een nieuwe outfit of nieuw paar schoenen nodig? Dan is een bezoekje aan de leuke winkels in Nijmegen een must. Maar ook als je niks van plan bent te kopen, is shoppen in Nijmegen een leuke activiteit. Tip: ga naar Ieder Z’n Vak! Dit is een winkel waar je kunt shoppen bij 120 Nijmeegse ondernemers onder één dak. De winkel is gevuld met de mooiste ambachtelijke producten. Meubels, kleding, sieraden, handgemaakte houten zonnebrillen en nog heel veel meer!

Ontdek de winkels van Nijmegen

15.30 uur: wijnproeverij of bierproeverij

Ontdek de goede smaken die Nijmegen te bieden heeft tijdens een wijnproeverij of een bierproeverij. Deze activiteit is niet alleen lekker en gezellig, maar ook nog eens leerzaam. Ga voor de wijnproeverij naar Restaurant ’T Zotte Lemke of Wijn bij Arentz. Voor de bierproeverij kun je bij De Hemel of de Brouwtoren terecht.

18.30 uur: dineren

Na een gezellige borrel is het tijd om te dineren. Misschien zit je al best vol van de borrel, dan is shared dining bij Restaurant Nibbles of BARRIKA de perfecte oplossing. Zo geniet je samen van diverse smaken, zonder te veel te hebben!

Wil je kijken wat Nijmegen nog meer te bieden heeft? Check hier de lekkerste lijstjes.

20.00 uur: Ga naar een concert

Nijmegen is een stad van muziek. Het maakt niet uit van welk genre je houdt, in Nijmegen komt alles aan bod. Het bekendste poppodium van de stad is Doornroosje, gelegen naast het station. Van kleine spannende en vernieuwende artiesten tot grote namen komen hier langs. Bekijk hier hun agenda en koop een kaartje voor een concert.

Meer podia in Nijmegen

Palermo

22.00 uur: naar het hotel

Na zo’n lange dag is het heerlijk om in het hotelbed te duiken. Je hebt in ieder geval genoeg gedaan om over na te genieten. Morgen staat er een nieuwe dag op de planning, vol met leuke activiteiten! Een goede nachtrust is dus belangrijk. Dan heb je genoeg energie om de stad verder te ontdekken.

Als je niet te ver wilt lopen naar het hotel, dan is overnachten in het centrum natuurlijk handig! Goedkopere hotels die in het centrum van Nijmegen zitten zijn: Hotel CredibleLino City Hotel en Apollo Hotel

Meer hotels in Nijmegen

10:00 uur: ontbijten

Een nieuwe dag! Tijd om helemaal opgefrist te genieten van een lekker ontbijtje en koffie of thee. In Nijmegen kun je op veel locaties al terecht vanaf 9.30 of 10.00 om te gaan ontbijten, zoals Fresca, Grand Café Moenen of Borboleta.

Meer ontbijttentjes

11.30 uur: een museum bezoeken

In Nijmegen zijn er meerdere musea te ontdekken. Voor zowel jong en oud! Duik in het Romeinse verleden van Nijmegen in Museum Het Valkhof. Of ervaar hoe het is om blind of slechtziend te zijn in het muZIEum.

Meer musea

13.30 uur: hapje eten

Na het ontdekken van één van de Nijmeegse musea is het tijd om een hapje te eten. Bij Café de Blonde Pater aan de Houtstraat kun je genieten van een heerlijke lunch. Dan kun je je alvast voorbereiden op de leuke middagactiviteit!

Meer lunchtentjes in Nijmegen

15.30 uur: sportieve activiteit

Laat je sportieve kant zien bij GRIP Boulderhal Nijmegen. Hier kun je boulderen, een sport waarbij je routes klimt tot maximaal 4,5 meter hoog. Zonder touw, maar er ligt een dikke mat onder als valbescherming. Als je voor de eerste keer komt boulderen, geven ze je een gratis instructie van ongeveer 5 minuten. Trek comfortabele kleding aan en je kunt er tegenaan!

19.00 uur: tijd voor eten

Na opgefrist en uitgerust te zijn, is het tijd om te dineren. Zin in een burger? Bij Restaurant Wally zit je aan het juiste adres. Of heb je toch meer zin in pasta? Ga dan naar Merano of Bar Pasta. Ondertussen kun je nakletsen over het weekend vol leuke activiteiten in de levende stad Nijmegen. Daar valt natuurlijk nooit over uit te praten.

22.00 uur: de stad in

Ook ’s nachts gaat het gewoon door in Nijmegen! Als jongere wil je dit zeker niet missen. Drink een borrel op het terras bij Café Van Buren, of neem een shotje bij Café de Fuik. Er is genoeg keuze, maar waar je ook bent: in Nijmegen is het altijd feest. Wil je echt van het nachtleven genieten? Kijk dan of er een feestjes is bij Doornroosje, Brebl of Merleyn

Na 00:00 (of later): het einde van het weekend

Eindigen met een hoogtepunt, dat heb je zeker gedaan! Maar ook aan dit leuke weekend komt helaas een einde. Tijd om naar het hotel te gaan!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein of bus terug te gaan. Het is dan wel belangrijk om van tevoren de vertrektijden te weten. Hoe leuk de stad Nijmegen ook is, je wilt er natuurlijk niet onverwachts langer moeten blijven!

Ontdek de mogelijkheden met openbaar vervoer  

Ontdek meer van Nijmegen - en wat je er kunt beleven