Dagje uit in Nijmegen voor jongeren

Nijmegen is uitgeroepen tot dé jongerenstad van Europa! Deze titel is meer dan verdiend, want er is genoeg te beleven: van leuke activiteiten, mooie stadswandelingen tot stappen in de late uren. Zowel overdag als 's nachts: Nijmegen leeft. Beleef het zelf tijdens een dagje uit in Nijmegen. 

10.00 uur: koffie en kletsen

Begin de dag rustig met koffie of thee. Dan kun je lekker kletsen over de planning van vandaag. De voorpret is natuurlijk óók belangrijk! Geniet van een goede kop koffie bij Fresca of CoffeeLab Nijmegen.

Meer leuke koffiebars in Nijmegen

11.30 uur: street art ontdekken in Nijmegen

Maak een wandeling door de stad en ontdek de verrassende street art kunstwerken die in Nijmegen te vinden zijn. Zo leer je de stad ook nog eens beter kennen. Door het zoeken naar de street-art kijk je aandachtiger naar de stad... Zo zie je dingen die jou anders misschien niet zouden opvallen! 

Ontdek street-art in Nijmegen

13.30 uur: lunchen

Na de wandeling vol street art ontdekkingen, is het tijd voor een goed vullende lunch. Bespreek jullie ontdekkingen tijdens een gezellige middag bij Café Biessels of Stadscafé Jan op de Grote Markt.

Meer lunchrooms

 

15.30 uur: een leuke middagactiviteit

In Nijmegen zijn er genoeg leuke activiteiten voor jongeren om te beleven. Ga de strijd aan tijdens een potje lasergamen of MysticGolf bij Laserquest Nijmegen. Of test je skills om te ontsnappen in een escaperoom op de Escapeboot Nijmegen.

Bekijk de wekelijkse activiteiten voor jongeren

18.30 uur: dineren en borrelen

Heb je de strijd gewonnen? Of ben je ontsnapt uit de escaperoom? Dan is het tijd voor een heerlijk avondje dineren en borrelen. En dat doe je natuurlijk het best bij een gezellig en betaalbaar restaurant, zoals De Dromaai of Café Van Buren

Wil je meer tips? Check hier waar je nog meer goedkoop uiteten kunt.

22.00 uur: dansen in de stad

Het nachtleven in Nijmegen móét je ontdekken. Proef de sfeer bij Café van Rijn of Bascafé – dé cafés voor studenten. Als je op zoek bent naar gezelligheid, loop dan ook zeker even door de Molenstraat. Een drukke straat vol cafés en clubs, waar altijd wat te beleven valt. Stap hier binnen bij Café Stretto of El Sombrero

Meer kroegen, clubs en uitgaanscentra

Na 00:00 uur: naar het hotel 

Hoe laat je het maakt, dat is aan jou! Maar wij gokken dat dat niet voor 00:00 is, want het uitgaansleven in Nijmegen trekt je naar binnen als een magneet. En je weet wat ze zeggen: time flies when you’re having fun! Boek van tevoren een hotel, je wilt natuurlijk niet midden in de nacht zonder slaapplek zitten! Goedkopere hotels die in het centrum van Nijmegen zitten zijn: Hotel Credible, Lino City Hotel en Apollo Hotel

Ga je toch liever met het openbaar vervoer terug? Let dan wel op wanneer de laatste trein of bus teruggaat, of voor de échte laatmakers de eerste trein of bus. 

Ontdek de mogelijkheden met openbaar vervoer  

11.00 uur: tijd voor ontbijt

Nadat je lekker bent uitgerust en bent uitgecheckt, is het tijd voor een (kater)ontbijtje. Een leuk plekje om te ontbijten in Nijmegen is Fika. Ben je nog niet toe aan een ontbijt, maar heb je alleen zin in een koffie? Neem plaats bij een rustig koffietentje zoals PUCK Specialty Coffee of neem een koffie-to-go om op te drinken tijdens de terugreis naar huis.

Nog tijd over of blijf je liever langer? - Lees dan verder