Zomertips - ontdek Nijmegen met z'n tweetjes

Yes, het is zomer! Tijd voor zon, terrasjes pakken, shoppen, leuke uitjes en meer. Ga eropuit en ontdek Nijmegen met zijn tweeën! Neem je partner, vriendin of familielid mee en geniet van de sfeer van de stad in de zomer, zelfs met 1,5 meter afstand. Wij geven je onze tips!

Bekijk ook onze Zomertips met je vrienden en Zomertips met de kids.

Heerlijk eten en drinken

Met een lege maag kun je niet op pad! Start je dag relaxt bij Barrio Alto. Als je een bestelling doet aan de bar krijg je een nummertje. Met dit nummertje kun je alvast heerlijk plaatsnemen in het groene stadsparkje tegenover Barrio Alto. Wanneer je jouw nummertje op het bord naast de deur ziet, staat je bestelling klaar en kun je hem in het zonnetje opeten! Wanneer je later op de dag zin hebt in een borrel bezoek je wijnbar Arentz, Café Jos (meesterschenkerij!) of Barrika. Daag je gezelschap uit voor een potje Jeu de boules onder het genot van een drankje bij de Kazerne.

Shop ‘till you drop

Zin in iets nieuws? Ga winkelen in de oudste winkelstraat van Nederland! In de Lange Hezelstraat staan prachtige historische panden waarin je winkels vindt met een hoog snuffelgehalte. In de Marikenstraat winkel je letterlijk op niveau: op de bovenverdieping in de exclusievere winkels, beneden bij de grote ketens. En regent het? In de Molenpoortpassage en Dukenburg winkel je droog.

Ook barst Nijmegen van de conceptstores. Gelukkig maar, want hier vind je snel en gemakkelijk de leukste cadeau's voor jezelf of voor iemand anders. Weet je niet naar welke conceptstore je moet gaan? Deze acht conceptstores zijn zeker het bezoeken waard

Geniet van een heerlijk een ijsje

Beleef het ultieme zomergevoel met de zon op je gezicht en een ijsje in je hand! Van bijzondere smaken tot de echte klassiekers: wij tippen je waar je heerlijke ijsjes scoort in Nijmegen.

Geniet van je ijsje in het Kronenburgerpark of wandel richting de Ooijpolder en rust even heerlijk uit. Of neem een kijkje bij de Waalkade, deze heeft een verlaging met trappen (een soort Waaltheater) en een grote groene ligweide. Ook zitten daar leuke cafés zoals het nieuwe Grand Café de Waterwolf, waar wij een leuk interview mee hadden!

Ontdek cultuur en historie

Nijmegen is van alle tijden. Duik in de geschiedenis en ontdek een schat aan archeologische vondsten en ruïnes of bezoek het bruisende Honigcomplex voor een portie moderne cultuur. Laat je inspireren door hedendaagse kunst bij een van de vele exposities of ontdek de oudste stad van Nederland aan de hand van een stadswandeling. Ervaar hoe het is om niets te zien in een museum of kijk juist je ogen uit in een filmhuis. Geniet van hoogstaand theater of juist van laagdrempelige literatuur en poëzie. Nijmegen heeft het allemaal! Bekijk hier onze culturele tips

Dit vind je misschien ook leuk