Wies van Riel - Bar Cali

"Bij Cali eet je bijna volledig veganistisch, maar zonder dat je dat door hebt. We maken namelijk geen groot ding van het feit dat we geen vlees of vis aanbieden. We vinden het juist fijn en makkelijk dat op deze manier elke veganist, vegetarier, flexitarier of juist vleesliefhebber bij ons kan eten", vertelt Wies van Riel, eigenaresse van Bar Cali.

 

"Ruim 8 jaar geleden werd Cali opgericht door Leonne, bijna 7 jaar geleden kwam ik er werken en al vrij snel creëerde zij voor mij ruimte om te groeien in het bedrijf. We konden vanaf dag één super goed samenwerken en ik kreeg veel vrijheid om de keuken te leiden. Afgelopen zomer besloot Leonne dat ze wilde stoppen met de zaak en heb ik de mogelijkheid gekregen om het over te nemen. Ik heb geprobeerd om de Cali vibe te behouden, maar het toch ook mezelf eigen te maken. Zo heb ik de Californische zee- en stranduitstraling vervangen voor de sfeer van de natuurparken die Californie rijk is.

De maaltijdplanken zijn natuurlijk waar Cali bekend om staat. Dit zijn eigenlijk luxe borrelplanken met allerlei losse gerechtjes die je deelt met je tafelgenoot. Zelf ben ik ook fan van onze kimchi-burger, die maken we zelf van oesterzwammen uit Nijmegen en de kimchi komt ook uit de buurt. We laten ons inspireren door de Californische keuken, die ook weer bestaat uit invloeden van over de hele wereld. Naast lekker eten hebben we ook heel veel lekkere drankjes, zoals een hoop verschillende cocktails. Ook hebben we een breed en wisselend aanbod alcoholvrije biertjes.

Bij ons eet je bijna volledig veganistisch, maar zonder dat je dat door hebt. We maken namelijk geen groot ding van het feit dat we geen vlees of vis aanbieden. We vinden het juist fijn en makkelijk dat op deze manier elke veganist, vegetarier, flexitarier of juist vleesliefhebber bij ons kan eten. Ook is er sinds kort op de menu kaart ook een klein beetje van mijn eigen Indische achtergrond te vinden. Indonesie en sowieso Azië zijn natuurlijk cultureel ook heel erg verbonden. Dat maakt dat Cali qua keuken en sfeer enerzijds heel Amerikaans is, maar ook inspiratie haalt uit veel wereldkeukens. 

Cali zit in het mooiste pandje van de benedenstad. Veel mensen kennen het wel omdat er vroeger Weetjewel zat. De unieke gevel komt nog uit de tijd dat Dille&Kamille hier zat en maakt ons lekker opvallend in het smalle straatje. De Priemstraat ligt misschien niet direct op je route, maar met drie cafeetjes naast elkaar is er hier altijd tijd en plek voor gezelligheid. 

Cali trekt een breed publiek, al denk ik dat de meeste gasten tussen de 25 en begin 40 zijn. Je kunt bij ons vrij betaalbaar eten, je kunt je vleesetende partner of vriend hier toegankelijk kennis laten maken met de vegan keuken en je kunt ook aanschuiven aan de bar voor een drankje of snack. We garanderen je dat je vlees echt niet zult missen als je bij ons langskomt en dat je altijd met een lach weer naar buiten zult gaan.

Ik ben geboren - en deels opgegroeid - in Nijmegen oost. Sinds mijn studie heb ik op verschillende plekken in Nijmegen gewoond. Wat ik zo leuk vind aan de stad is dat het voelt als een dorp met de gemakken van de stad: alles is op loop- of fietsafstand, mensen zijn hartelijk en kennen elkaar en toch heb je alle fijne dingen die een stad een stad maken. Er zijn veel (jonge) ondernemers die nieuwe zaken openen en trends uit de randstad worden op een low-key Nijmeegse manier overgenomen. En dan natuurlijk nog de vele natuur om de hoek, zoals de Ooijpolder, het bos en de heide. Ik ga hier voorlopig niet weg." – Wies van Riel
 

Bar Cali
Priemstraat 13 
6511 WC Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...