Voor Ole is de Waalkade een boek vol verhalen

Als spits van N.E.C. geeft Ole Romeny altijd alles op het veld. Maar wat doet dit jonge Nijmeegse voetbaltalent om te ontspannen in zijn vrije tijd? “Ik loop het liefst ’s avonds langs de Waalkade om even tot rust te komen. Oortjes in, lekkere muziek aan en genieten van de mooiste plek van Nijmegen. Hier voel ik me echt thuis.” 

Bijzondere plek

Hij wordt gezien als groot talent uit de eigen kweekvijver van N.E.C. Ole is een vrolijke, positief ingestelde jongen. Hij is geboren in Bottendaal en woont sinds zijn vijfde in Lent. “Nijmegen zit echt in mijn hart. Er zijn hier veel plekken waarmee ik me verbonden voel. Maar de Waalkade heeft toch wel een bijzondere aantrekkingskracht op me. Die skyline, de zonsondergang, de Waalbrug: als ik dat zie, ben ik zo trots op deze stad.”

Geen horecatijger

Ole is een sportman dus vind je hem niet snel in een café. Toch is hij regelmatig te vinden aan de horeca-rijke Waalkade. “Mijn vader had een café in de binnenstad, maar ik ga zelf nauwelijks uit. Wat ik wel heerlijk vind, is om in de zomer aan de Waalkade met mijn vrienden te chillen, beetje muziek luisteren en lol maken. Je ziet hier ook vaak mensen sporten. Dat begrijp ik wel, want de Waalkade is langgerekt en heel geschikt om een stuk te hardlopen. Voor mij is dit juist een plek waar ik even niet sport, maar de rust opzoek.”

Even resetten

“Aan de Waalkade kan ik tot mezelf komen. En al helemaal met de juiste soundtrack: van hip-hop tot James Blunt, ligt er helemaal aan in wat voor stemming ik ben. Als ik hier loop, kan ik dingen laten bezinken: even mijn hoofd vrijmaken en ontspannen. Het voelt alsof ik mezelf dan aan het resetten ben. En dat kan ik goed gebruiken om daarna weer met volle focus op het veld te staan.”

Kind van Nijmegen

Voor Ole is er geen fijnere plek om te zijn dan Nijmegen. “Als ik een tijdje ben weggeweest en de Waalbrug weer zie, dan voel ik me trots. Dat gevoel deel ik regelmatig met mijn teamgenoot Frank Sturing. Hij begrijpt dat helemaal, want we zijn allebei kinderen van Nijmegen. De Waalkade is voor mij thuiskomen. Al zou ik later bij Real Madrid spelen, dan neem ik deze stad met die heerlijke Waalkade altijd mee in mijn hart.”

Dit vind je misschien ook leuk