Tips voor culturele uitjes in juni

De temperaturen stijgen en het festivalseizoen is ontwaakt! Geniet van heerlijke Nijmeegse biertjes in de zon, ontdek de beste tributebands en nog veel meer. Er is genoeg te doen op cultureel gebied in de maand juni. Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Check dan onze hele uitagenda

Festivals & feestjes

8 juni 2024 – Drift festival 2024

Locatie: NYMA-terrein
Op de tweede zaterdag van juni dans je de zon tegemoet tijdens de 12e editie van Drift Festival. Dit jaar gaat het festival terug naar hun roots, en toveren ze het machtige NYMA-terrein om tot een rave-paradijs waar je een dag lang- met je neus op de dj – kunt dansen alsof morgen niet bestaat. Vol onontdekte hoekjes, kruip-door-sluip-door en de klassieke Nijmeegse warmte.

22 & 23 juni 2024 – Tributeparty

Locatie: Park Brakkenstein
Het oudste tributefestival van Nederland verhuist in 2024 naar Park Brakkenstein in Nijmegen. Op 22 en 23 juni 2024 laten tributebands uit binnen- en buitenland stevige rockklassiekers, bekende popsongs, bekende reggae en swingende soul horen. Voor het eerst wordt het tweedaagse evenement niet gehouden in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek. Vanwege de verkoop van hotel De Wolfsberg, richt het team van Tributeparty zich op een doorstart in Park Brakkenstein. Het feest is voor ons nog lang niet afgelopen.

20 t/m 23 juni 2024 – Mout Bierfestival

Locatie: Julianapark
Alles komt samen op Mout Bierfestival. Jij en je vrienden, familie, geliefden, oude en nieuwe bekenden. Maar ook heel veel brouwerijen, muziek, eten, spelletjes, games en nog meer bier. Proeven, dansen, eten, spelen. Het mag allemaal zolang je maar geniet.

Muziek & concerten

6 juni 2024 – Ilse DeLange

Locatie: Openluchttheater De Goffert
Ilse DeLange keert ook dit jaar terug naar de openluchttheaters, waaronder Openluchttheater de Goffert.  Samen met haar band zal ze naast veel nieuwe muziek natuurlijk ook haar grote en bekende hits live ten gehore brengen.

15 juni 2024​ – The Koalaz​

Locatie: Merleyn
Na voor Ocean Alley te hebben geopend op tour door Europa, een uitverkochte headline show in Bitterzoet, een debuut tour in Engeland en festival shows op onder andere Madnes, Surfana en Landjuweel komt The Koalaz met een eerste eigen headline tour door Nederland.

26 juni 2024 – WITCH

Locatie: Doornroosje Poppodium
WITCH, met J Mascis in de gelederen, staat bekend om hun gruizige en psychedelische fuzz geluid. De Amerikaanse band weet doom, garagerock, punk en metal op een fantastische wijze bij elkaar te brengen.

Expo & kunst

t/m 18 augustus 2024 - Bas Kosters - I AM ALL HERE

Locatie: Expo Bart
De studio van Bas Kosters staat bomvol met bonte kunstwerken, kringloopvondsten, uitpuilende kledingrekken en kleurrijk inspiratiemateriaal. Bij Expo Bart werkt hij aan een groeiende kunstinstallatie van grote schilderijen en wandkleden.

08 & 09 juni 2024 – Expositie Tekenduo's

Locatie: Kunst In de Kazerne
Zeven kunstenaars gevestigd in de Krayenhoff Kazerne hebben voor dit weekend in hun eigen atelier ieder een gastkunstenaar-tekenaar uitgenodigd. Ze kozen voor een gast met wie hij of zij tekenaffiniteit heeft.

t/m 10 augustus 2024 – Keep an eye of something or two

Locatie: Galerie Marzee
In Keep an eye of something or two daagt Lisa Walker de traditionele begrippen over sieraden uit. Met een open maar rigoureuze aanpak werkt ze met gevonden voorwerpen, kostbare materialen of achtergelaten snuisterijen. Ze combineert en transformeert ze tot draagbare objecten die de aard van sieraden in twijfel trekken. Voor deze tentoonstelling maakte Lisa nieuwe werken en werkte ze samen met de Duitse fotografe Eva Jünger. Niets in Eva’s serie portretten is toevallig, alles is rigoureus geënsceneerd en perfect in beeld gebracht. Een onwaarschijnlijke combinatie waarin chaos orde ontmoet.

Theater, dans en meer

4 juni 2024​ – Brown Sugar Baby

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Het energieke Brown Sugar Baby neemt je mee naar de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Een Indische jazzband maakt zich klaar voor een belangrijk optreden, maar backstage gaat er van alles mis.  

06 & 07 juni 2024 – Pieter Derks

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Zet je schrap voor een compleet avondje uit. Pieter Derks vertelt over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk.

14 & 15 juni – Najib Amhali

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
In zijn nieuwe show kijkt hij terug op zijn leven; een Hollywoodverhaal in Nederland met vooral heel veel ups! Je wordt getrakteerd op nieuwe verhalen en personages, waarbij scènes en typetjes die Najib beroemd maakten de revue passeren. Met zijn levensverhaal als rode draad.

Voor kinderen

t/m 2 juni – Circus Bolalou

Locatie: Hunnerpark
Bezoek de magische Wereld die zich circus noemt. Stap binnen in de circustent vol magie, verwondering en betoveringen, waar dromen werkelijkheid worden. Een 1,5 uur durend, internationaal programma voor jong en oud.

03 t/m 16 juni 2024 - Expositie Kinderboek Kamilla in Nimma

Locatie: Stevenskerk
Weet jij al dat er deze Vierdaagse een heel bijzondere deelnemer meeloopt? Kameel Kamilla! In 1405 schijnt er een kameel gezien te zijn in Nijmegen.. Jaren later is kameel Kamilla terug. Vanuit het Valkhofpark ziet ze veel wandelaars lopen. Dapper vraagt ze wat er aan de hand is. Ze oefenen voor vier dagen wandelen want dat is voor mensen best zwaar. Vier dagen wandelen? Kamilla wil ook meedoen met dit wandelfeest! Maar hoe komt een dier op de deelnemerslijst als er nog nooit eerder dieren hebben meegelopen?

15 t/m 23 juni 2024 - Zomerkermis

Locatie: Plein '44
Je kunt tijdens de zomerkermis Nijmegen van zaterdag 15 juni tot en met zondag 23 juni 2024 een dikke week lekker zwieren en zwaaien en genieten van de heerlijkste lekkernijen. Supergezellig voor een dagje uit in Nijmegen. Deze zomerkermis wordt gehouden op Plein 44. Van eendjes vissen tot een schiettent en van oliebollen tot snoepkraan. Er is voor ieder wat wils op de zomerkermis in Nijmegen. Geniet van dit evenement voor zowel jong als oud!

Dit vind je misschien ook leuk...