Tips voor culturele uitjes in juli

De maand juli bruist van de zomerse activiteiten! De Vierdaagsefeesten in Nijmegen staan voor de deur en beloven een week vol plezier en festiviteiten. Geniet nog meer van de zonnige dagen met deze talloze culturele evenementen. Benieuwd naar wat er te doen is? Lees dan snel verder of check onze hele uitagenda!

Festivals & feestjes

06 juli 2024 – Next To The Rabbit Hole

Locatie: Merleyn
Had jij ook zo graag naar Down The Rabbit Hole gewild maar heb je geen kaartje kunnen bemachtigen of vond je het simpelweg veel te duur? Niet getreurd, we got your back! Op zaterdag 6 juli organiseren we in Merleyn ‘Next To The Rabbit Hole’ een gratis feest voor alle Down The Rabbit Hole thuisblijvers! Drie lokale helden zullen de hele avond de vetste disco, house en trance draaien zodat jij kan doordansen tot in de late uurtjes en de volgende dag nog met genoeg geld wakker wordt om je huur te betalen die maand. Fijn he?

13 t/m 19 juli 2024 – Vierdaagsefeesten

Locatie: Nijmegen
Zeven dagen lang staat Nijmegen in het teken van feest, gezelligheid, innovatie en saamhorigheid. Door de binnenstad, in het park, over de kade en op de (waal)stranden struinen, borrelen en feesten meer dan een miljoen bezoekers op ruim 45 podia. De fijnste optredens dragen meer dan bij aan de sfeer op het grootste evenement van Nederland.

t/m 01 september 2024 – De Kaaij Zomerprogramma

Locatie: De Kaaij
Het culturele terras van De Kaaij is er weer met een prachtig programma waar er voor iedereen wat te beleven valt! 
Live muziek op vr/zat/zo, Zomercinema op di avond, Kunst4Kids op wo middag, KIEK theater en kleinkunst op do avond, yoga op zo ochtend en Mien Mert kraampjes op zo middag. Ook zijn er doorlopende exposities en workshops.

Muziek & concerten

04 juli 2024 – RONDÉ

Locatie: Doornroosje Poppodium
De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ brak in 2014 met hun eerste single Run meteen door. Het bleek het startschot van een aaneenschakeling van hoogtepunten voor de band. Inmiddels zijn we zes jaar, meerdere hits en optredens op prestigieuze festivals als Lowlands en Appelpop verder en is de band is niet meer weg te denken van de vaderlandse podia en radio. Dat RONDÉ na 9 jaar nog steeds een popgroep is om rekening mee te houden, blijkt uit de reeks singles ‘Hard To Say Goodbye’, ‘Love Myself’ ‘Bright Eyes’ & ‘Break My Heart’

07 juli 2024​ – Wereldpremiere trompetconcert 'Leven'

Locatie: Openluchttheater De Goffert
Op zondag 7 juli a.s. vindt in het Openluchttheater De Goffert de wereldpremière plaats van het concert voor trompet, koor en orkest van Thomas Welvaadt, uitgevoerd door de internationaal beroemde trompettist Eric Vloeimans en het Nijmeegse koor en orkest Flos Campi o.l.v. Dick Bolt.

14 juli 2024 – Hannah Mae

Locatie: Stevenskerk
Singer-songwriter Hannah Mae brak eind 2019 door met haar debuutsingle ‘Back To You’. Sindsdien heeft ze de switch gemaakt naar Nederlandstalige teksten en gezien het succes van singles als ‘De Kerkstraat’ bleek dat een goede zet. Deze zomer komt ze haar kunsten vertonen in de intieme Stevenskerk tijdens de Vierdaagsefeesten.

Expo & kunst

t/m 29 september 2024 - Verhalen van moed en veerkracht

Locatie: Valkhof Museum
Hoe pak je de draad weer op als de wereld om je heen in puin ligt? Als leraren en studenten niet meer terugkeren? Deze mini-tentoonstelling, in de Radboud Erfgoed ladekast, vertelt de verhalen van moed en veerkracht van de Nijmeegse Universiteit tijdens oorlog en bevrijding. Trek een lade open en laat foto’s, krantenartikelen en getuigenissen op je inwerken. Deze tentoonstelling is gemaakt in nauwe samenwerking met zes studenten uit de Letterenfaculteit.

t/m 30 maart 2025  – Offeren aan de Goden in Herwen-Hemeling

Locatie: Valkhof Museum
In Herwen-Hemeling ontdekten archeologen eind 2021 de sporen van een compleet Romeins heiligdom. Deze tweede tentoonstelling die Valkhof Museum aan de vindplaats Herwen-Hemeling wijdt, neemt je mee in de belangrijkste vondsten rond het offeren, de rituelen en de altaren. Naarmate het onderzoek vordert, zullen er nieuwe feiten aan het licht komen. Het is de opzet dat nieuwe ontdekkingen worden toegevoegd in deze langlopende tentoonstelling.  

t/m 27 september 2024 – Kleurrijke landschapskunst van Doro Krol 

Locatie: De Kaaij
Twaalf schilderijen van de Nijmeegse kunstenaar Doro Krol hangen deze zomer levensgroot op panelen van 3.40 meter bij 1.75 meter buiten bij Museumschip Opoe Sientje, onder de Waalbrug. De kunstwerken op de spandoeken verbeelden de bruggen van Nijmegen en het landschap van de Ooijpolder.

Theater, dans en meer

05 & 06 juli 2024​ – Carmina Ludicra, Blauwbaard

Locatie: De Lindenberg
Hertog Blauwbaard ziet zijn geliefden als wegwerpartikelen terwijl koning Bobêche zo lang mogelijk in het bezit wil blijven van zijn vrouw. Beide heren houden er extreme gewoontes op na. Intussen jaagt prinses Saphir een onmogelijke liefde na. En dan is er Boulotte… Het hart op de juiste plaats en veel plaats in haar hart.

05 juli 2024 – Yentl en de Boer

Locatie: Openluchttheater de Goffert
Yentl en de Boer staan al 10 jaar aan de top van de Nederlandse liedkunst. Hun teksten zijn scherp, ontroerend, ontzettend grappig en ze werpen altijd een liefdevolle blik op onze worstelingen met het mens-zijn. Bijgestaan door fantastische muzikanten bewandelen ze hun totaal unieke lijn tussen elektronische popmuziek en semi-akoestische theatermuziek. Hierin kunnen zij als geen ander uitblinken, met een afwisseling van humor en ontroerin

14 juli 2024 – Literaire Preken op zondag Özcan Akyol 

Locatie: Stevenskerk
Tijdens de Vierdaagsefeesten even ontsnappen aan de drukte in de stad? Kom dan naar de Stevenskerk en luister naar de literaire preek van Özcan Akyol (ook wel bekend als Eus) op zondag 14 juli om 14.00 uur. Eus is een Nederlandse schrijver, columnist en presentator.

Voor kinderen

vanaf 06 juli 2024 – Film Inside Out 2

Locatie: LUX
Disney en Pixar’s Inside Out 2 keert terug naar het brein van de inmiddels tiener geworden Riley, net op het moment dat het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om ruimte te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties!

t/m 31 juli 2024 - Nimma Sportzomer 

Locatie: Nijmegen
Waar Parijs de Olympische Spelen heeft deze zomer, heeft Nijmegen de Nimma Sportzomer. De Nimma Sportzomer is een bruisend sportevenement dat de hele stad Nijmegen in beweging brengt. Rondom de Olympische en Paralympische Spelen willen we alle inwoners van Nijmegen laten meegenieten van dit sportevenement. In de vijf stadsdelen van Nijmegen vinden vijf evenementen plaats. De evenementen zijn gratis en vinden plaats tussen 23 mei en 31 juli 2024. 

t/m 1 september 2024 - Speeltuinspeurtocht Nijmegen

Locatie: Nijmegen
Geweldig nieuws voor alle kinderen in Nijmegen! Want heb jij al gehoord van de Speeltuinenspeurtocht?Met ons te gekke speurtocht boekje willen we jullie uitnodigen om op avontuur te gaan in de verschillende speeltuinen in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...