Stadskruidentuin van Nijmegen, een groene en geurende oase midden in de stad

Wist je dat Nijmegen een Stadskruidentuin heeft? In de Javastraat (Indische Buurt) bevindt zich een bijzondere plek waar je niet alleen heerlijk kunt struinen, maar ook interessante workshops kunt volgen of een kruidenweekend kunt bijwonen. 

Over de Stadskruidentuin

Het gebruik van kruiden is al zo oud als de beschaving. Ondanks dat veel geneeskracht van planten vervangen is door synthetische geneesmiddelen, is de populariteit voor kruiden gebleven. Kruiden passen perfect binnen een natuurlijke leefwijze. De geur van kruiden werkt op je gemoedstoestand en kan je soms letterlijk laten ademen. Daarnaast zijn kruiden natuurlijk te gebruiken in gerechten en de toepassingen van de geneeskracht kunnen je ondersteunen. Genoeg redenen om eens een kijkje te nemen in de Stadskruidentuin en je te laten verrassen!

Van het Onsterfelijkheidskruid uit China kun je heerlijke 'levensverlengende' thee zetten!

Activiteiten in de Stadskruidentuin

In de Stadskruidentuin worden allerlei activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Op dit moment organiseert de Stadskruidentuin:

Een Tuinsalie soort, een van de 500 soorten!

Struinen door de tuin

Ga vooral eens langs om zelf te struinen door de tuin en de heerlijke geuren te ruiken! Het bezichtingen van de tuin kan op alle dagen, maar maak wel even een afspraak. Het winkeltje, met producten gemaakt van de kruiden in de tuin, is iedere donderdag van 17.00 tot 21.00 uur geopend. 

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk