Stefan ziet de Waalkade als een hotspot vol met mooie initiatieven

Stefan Kloeg kwam in 2010 naar Nijmegen om er te studeren aan de HAN. Hij sloot de stad in zijn hart en tien jaar later staat hij op het punt om er zijn eigen café te openen: Grand Café Waterwolf. “Deze plek heeft zoveel potentie. Mijn handen jeuken om van de Waalkade een horeca-hotspot te maken, samen met andere jonge ondernemers.”

Gemoedelijke sfeer

Als import-Nijmegenaar heeft Stefan de stad from scratch moeten leren kennen. Hij voelde zich al snel helemaal thuis. “Ik kom uit Sittard en daar houden we wel van gezelligheid. In Nijmegen vond ik die gemoedelijke sfeer ook en dat gaf me meteen het gevoel dat ik thuis was. Deze stad is compact, kleinschalig en overzichtelijk. Daar voel ik me heel prettig bij.” 

Lekkere plek

Met de Waalkade had Stefan in het begin niet zo veel. “Ik vond het maar een asfaltvlakte waar ik eigenlijk nooit kwam. Alleen als er iets te doen was bij de Kaaij ging ik er heen.” Die houding veranderde drastisch toen hij ging werken bij restaurant Kade. Hij begon de Waalkade steeds meer te waarderen. “Ik vind het altijd een lekkere plek om te werken. Lekker aan het water in het zonnetje, dat geeft me altijd een heel vrij gevoel.”

Opbloeiende liefde 

Die waardering voor de Waalkade groeide uit tot een echte liefde. Stefan begon daarbij vanuit een ondernemersperspectief naar dit gebied te kijken. Want zijn grote droom was, om zijn eigen horecazaak op te zetten. “De Waalkade is voor mij de ideale plek om een café te beginnen. Het is een iconische plek in Nijmegen waar al jaren veel horeca zit.”

Waterwolf nieuwste icoon van de Waalkade

Het café van Stefan is vernoemd naar het nieuwe kunstwerk dat een permanente plek aan de Waalkade heeft: Waterwolf. Het metershoge beeld staat symbool voor de vernieuwde, ambitieuze Waalkade. “Het kunstwerk is nu al een icoon aan het worden. Wij hebben de naam van ons café vernoemd naar Waterwolf en de jongens van Oersoep hebben Waalwolf in de markt gezet, het Dry Pale Ale speciaalbiertje dat is gebrouwen ter ere van de heropening van de Waalkade. Echt een bier van hier, want een deel van de opbrengst gaat naar een lokaal project om de Waalkade nóg aantrekkelijker maken.” 

Bruisende hotspot aan de Waal 

“Grand Café Waterwolf is een horecazaak waar je heel betaalbaar kunt eten. Gezelligheid staat bovenaan het menu en het is een toegankelijke, gezellige plek voor iedereen. Ik doe dit samen met mijn compagnons en we hebben er veel zin in. We behoren tot een generatie jonge Nijmeegse ondernemers die van de Waalkade een bruisende hotspot gaat maken.”
 

Dit vind je misschien ook leuk