San van Hesteren - Woodstock Wonen

“Ik ben gek op antiek en vintage meubels en daarom startte ik in 2010 met Woodstock Wonen. ‘Eerst de locatie, dan de rest’, dacht ik altijd. Et voilà; daar zag ik per toeval een leuke schuur te huur aan de rand van Bemmel. Klein, maar charmant en voornamelijk voor de opslag. Ik was op afspraak open en zette alle meubels en lampen online via social media, Marktplaats en mijn website. Dat werkte, mensen kwamen het gekochte ophalen of ik bezorgde of verstuurde het. Inmiddels zit Woodstock Wonen alweer een aantal jaar in Nijmegen. Dat was een hele goede stap”, vertelt San van Hesteren, eigenaresse van Woodstock Wonen.

 

Ik merkte dat er in Nijmegen en omgeving behoefte was - en is - aan een plek waar mensen duurzame spullen en kwaliteit van vroeger kunnen beleven en aanschaffen. Ik kon me geen betere stad bedenken en koos voor Nijmegen. Nijmegen is relaxt en no-nonsense, zit vol diversiteit en er is reuring. Ik hoor van zoveel mensen dat Nijmegen hen goed doet. Voor mij is dat niet anders. Ik woon er gelukkig ook. Woodstock Wonen is nu gevestigd in een jaren vijftig- pandje aan Wintersoord 5 en is nog steeds op afspraak open. Daarnaast is de zaak elke eerste zaterdag van de maand open.

Het aanbod bij Woodstock Wonen is divers: meubels, verlichting en woonitems, van antiek tot vintage en van industrieel tot design. Bijna alles is uit de twintigste eeuw, maar sommige items zijn wat ouder. De inkoop is altijd een groot avontuur. Wie en wat kom ik tegen? Dat is telkens weer anders. Ik haal de handel in binnen- en buitenland bij onder meer handelaren en antiekmarkten.

Ik koop eigenlijk gewoon wat ik mooi vind. En als de prijs en het contact goed zijn, is de deal snel gemaakt. Thuis ga ik aan de slag met schoonmaken en indien nodig met het restaureren of repareren van de gekochte spullen. Daarna gaat het online. Dan komt het allerleukste: het klantcontact. Je kunt je klantenkring van tevoren niet bedenken. Daar had ik dan ook niet over nagedacht. Maar het kan echt niet beter, de klanten zijn geweldig. Er komen alleen maar leuke mensen op af, met bijzondere en mooie verhalen. Veel mensen uit Nijmegen maar ook uit het hele land en soms zelfs buiten Nederland.

De motivatie is groot om voor hen telkens weer op pad te gaan om mooie en duurzame spullen te scoren. Ik blijf dus nog maar een poosje doorgaan. Het kan natuurlijk zijn dat je Woodstock Wonen nog niet hebt ontdekt. Als je wilt, kom gerust eens binnen, een afspraak is zo gemaakt of bekijk het hele aanbod online.” - San van Hesteren

Woodstock Wonen
Wintersoord 5
6511 RP Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...