Mariëlle Fiene – Pater Deli

“Bourgondiërs en lekkerbekken die goed eten belangrijk vinden, kunnen bij Pater Deli terecht. Voor een goede borrelplank thuis, een kopje koffie in de zaak of een broodje om mee te nemen. Ik miste een goede delicatessewinkel in Nijmegen waar je verse en zelfgemaakte producten kunt vinden. Dus besloot ik samen met Nicky Maas en Rudi Kunkuti (eigenaars Blonde Pater) Pater Deli op te zetten”, vertelt Mariëlle Fiene, eigenares van Pater Deli.

 

“Ik heb tijdens mijn studententijd zo’n twaalf jaar bij de Blonde Pater gewerkt en vind de horeca heel leuk. Na mijn studie zat ik tien jaar in het bedrijfsleven, maar miste op een gegeven moment de horeca en wilde iets meer zingeving in mijn leven. Mensen inspireren en zorgen dat ze blij naar huis gaan, kan in de horeca heel goed. Ik liep al langer met het idee van een goede eetwinkel met veel zelfgemaakte producten en besprak dat met Nicky en Rudi.

Bij de Blonde Pater maken ze ook veel producten zelf en vragen mensen bijvoorbeeld weleens of ze de pesto of de sauzen kunnen kopen. Zo kwamen we erop om Pater Deli te openen. Ik ben nu mede-eigenaar van de Blonde Pater en sta in de winkel van Pater Deli. We maken dus veel zelf, zeker Nicky, het kookbrein achter de Deli, verzint mooie producten. Ook werken we samen met Kaashandel de Wit, die goede kazen heeft die we graag verkopen. We hebben ook fijne hammen, zoals parmaham en mortadella, dus een goede borrelplank maak je daar zo mee.

Het mooie van de Deli is dat er kruisbestuiving is met de Blonde Pater. Als wij aan het einde van de dag nog verse producten over hebben, dan kan de Blonde Pater die weer in de gerechten verwerken. Zo gaat er geen voedsel verloren. Soms help ik ook bij de Blonde Pater, die afwisseling is leuk; van de drukte bij het café naar de rust bij de Deli. Bij Pater Deli kun je ook zitten, we hebben vijf tafeltjes in de zaak. Een van onze favoriete broodjes is het Broodje Grand Pater Deli, met homemade pastrami. Dat is best arbeidsintensief om te maken, pastrami, daarom vind ik dit broodje extra bijzonder.

Sinds half november 2022 zit Pater Deli in de Lange Hezelstraat. In het pand zat eerst De Engelbewaarder en we hebben een tijdje verbouwd om te zorgen dat er een delicatessenwinkel in kon. De Lange Hezelstraat is een superleuke straat om te zitten, het is een karakteristiek pand en de sfeer in de straat is heel goed. Ik ben zelf geboren in Nijmegen en eigenlijk nooit meer weggegaan.

Ik heb best veel vrienden in de horeca hier en vind het heel leuk om nieuwe zaakjes en producten te ontdekken in Nijmegen. De ondernemers zijn ook bereid om wat nieuws te proberen en daardoor is het aanbod groot in de stad. Dat vind ik mooi. Ik zoek graag samenwerkingen op en vind het mooi dat ondernemers elkaar kunnen helpen.”  – Mariëlle Fiene.

Pater Deli
Lange Hezelstraat 40
6511 CK Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...