Maarten van der Veen – Café Wunderkammer

“Nijmegen heeft een geweldig aanbod aan restaurants en cafés en staat bekend om de vele goede, bruine cafés. Ongeveer zeventien jaar geleden werkte ik bij enkele cafeetjes en kwam ik in aanraking met speciaal bieren. Dat fascineerde me enorm en heeft me nooit meer losgelaten. Ik wilde meer met die biersoorten doen en ging op zoek naar bijzonder bieren en stijlen van over de wereld. Daarom ben ik Café Wunderkammer begonnen”, vertelt eigenaar Maarten van der Veen.

 

Een goede selectie maken en zorgen dat die toegankelijk is voor gasten, vind ik belangrijk. Naast bierliefhebber, ben ik ook enorm fan van wijn, allerlei gedistilleerde dranken zoals gin, rum en whisky. Rum, en dan vooral oude bruine rum, vind ik persoonlijk heel lekker en interessant. Als ik iets kan aanraden om te drinken is het een Plantation XO rum, voor veel mensen is rum niet een voor de hand liggende keuze, maar absoluut waard om te ontdekken.

We onderscheiden ons door de bewuste keuze van dranken die je niet overal op de kaart vindt, in combinatie met een ongedwongen en relaxte sfeer. We proberen aandacht te geven aan het product door er iets over te vertellen en naar gasten te luisteren wat ze lekker vinden. Veel gasten geven ons nu carte blanche om iets op tafel neer te zetten, daar straalt vertrouwen uit. Door weinig opsmuk op de tafels en aan de bar, proberen we de aandacht van de gasten te focussen op de dranken en ons verhaal. We hebben bewust gekozen voor een lage bar zodat er geen gasten, die als barrière kunnen dienen, aan de bar kunnen zitten en wij, ook als we achter de bar staan, meer contact kunnen hebben met de gasten aan tafel. 

Ik ben in Nijmegen mijn eigen zaak begonnen, omdat ik hier heb gestudeerd en ben gebleven vanwege de relaxte sfeer, het culturele karakter en de Bourgondische inslag bij het eten en drinken. Het is een gemoedelijke en lieve stad. Het pand waar we nu in zitten, kwam ik op het spoor door contacten binnen de Grolsch brouwerij. Ik kende het pand uit mijn studententijd nog als Irish Pub O'Sheas. Het is een mooie locatie die de benedenstad met de bovenstad verbindt. Met de Lange Hezelstraat om de hoek, ligt er een supermooie, authentieke winkelstraat vlakbij.


We hebben een fijne mix van gasten. Veel studenten uiteraard, en ook redelijk wat buurtbewoners. Er komen veel mensen die een dagje of weekendje in Nijmegen zijn. Als je me vraagt wie onze deur niet voorbij mag lopen, dan zijn dat de ware speciaal bierliefhebbers. Zeker als je van bierstijlen houdt die je niet overal tegen komt, zoals stouts, porters en zure bieren.” – Maarten van der Veen

 

Café Wunderkammer
Houtstraat 47
6511 JL Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...