Lotte Berntsen - ZOET

“Bij ZOET maken we alles compleet op bestelling en daardoor zijn de opties bijna eindeloos. Onze kracht ligt echt bij het handwerk en de mate van personalisatie. Van smaak tot vormgeving; je kunt alles zelf kiezen en we maken het vers voor je”, vertelt Lotte Berntsen, eigenaar van Bakery Shop ZOET.
 

“Ik ben zeven jaar geleden begonnen (wat vliegt de tijd!), omdat ik geen zaak kon vinden die een mooie custom made taart voor mijn verjaardag kon maken. Je had de welbekende Hema-fototaarten en een enkele bakkerij maakte een taart met fondant. Maar nergens in Nijmegen kon je een taart volledig naar wens laten maken die óók nog eens lekker was. Ik ben toen zelf de keuken in gedoken en uiteindelijk is dit als een soort olievlek verspreid onder vrienden en familie en verder. Ik verzon de naam ‘ZOET’, maakte een Instagrampagina en vanaf toen ging het onwijs hard”, vertelt Lotte.

“Ik vind de bruidstaarten altijd geweldig en daarnaast zou ik superblij worden als iemand mij zo'n onwijze snoeptaart of sweetbox zou geven. Vooral de sweetboxes vind ik een fantastisch product: allerlei verschillende kleine zoetigheden, die er leuk uit zien én gekleurde snoepjes in één doosje”, zegt ze. “Wij hebben er bewust voor gekozen om in de stad te zitten, omdat dat een groter bereik met zich meebrengt. Voor ons was het belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is, je er gratis kan parkeren en we goed kunnen laden en lossen. Soms vervoeren we namelijk onwijs grote bruidstaarten en daar wil je niet te grote stukken mee lopen. Uiteindelijk stuitten we op dit leuke, kleine pandje in Nijmegen-Oost: een wijk die in mijn ogen als een soort van dorp in de stad aanvoelt. Onwijs warm en veel oog voor lokale ondernemers. We zitten alweer bijna vijf jaar met onze bakstudio op de Broerdijk.”

“We hebben veel vaste klanten die voor iedere grotere gelegenheid hun taart bij ons halen. Zo hebben we stellen die voor hun bruidstaart bij ons zijn geweest, daarna voor hun zwangerschap een gender reveal taart wilden en vervolgens alle verjaardagstaarten voor de kinderen bij ons afnemen; zo groei je echt met je klanten mee.” - Lotte Berntsen

ZOET.
Broerdijk 77A
6523 GR Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...