Jaap Baarends en Selmar de Roo – Hotel Pauw

“Wanneer je door de deur naar binnenstapt, zie je meteen hoe kleurrijk en indrukwekkend de zaak is. Het interieur is een beleving op zich: op de muur van de eerste twee verdiepingen staat een hele grote pauw op de muur. Die is gemaakt door een kunstenaar uit Nijmegen”, vertelt Jaap Baarends. Samen met Selmar de Roo opende hij in februari dit jaar Hotel (en restaurant) Pauw aan de Grote Markt.

 

“In 2021 namen Selmar en ik Hotel Karel over van de vorige eigenaren. Dat ging allemaal best snel, dus we hadden nog niet helemaal bedacht wat we er precies mee wilden. We hebben Hotel Karel in het begin gewoon verder gedraaid zoals het was. Tot de lockdown kwam en we ineens niets meer konden. We hadden al wel in ons hoofd dat het iets kleurrijks en met veel energie moest worden en toen konden we er aan werken. Met het personeel hebben we alles verbouwd, in twee maanden tijd was het helemaal verbouwd.”

“We kwamen erachter dat in het pand zo’n honderd jaar geleden ook een hotel zat, dat de naam ‘De Pauw’ had. Dat vonden we zo leuk; een trots dier, met veel kleur. Dat paste helemaal bij ons concept. Inmiddels zijn we sinds februari 2022 officieel open en hebben we al een heel jaar aan evenementen erop zitten. Het hotel bestaat uit zestien kamers en het restaurant en hotel versterken elkaar. Het is toch supergaaf als je in zo’n kleurrijk geheel binnenkomt als je wilt inchecken?”“Hiervoor heb ik met Selmar al Renato’s Pizzeria opgezet en daarvoor was ik jarenlang bruidsfotograaf. Ik merkte dat ik het in een team werken toch wel miste. Ik vind die dynamiek tussen en met mensen zo leuk, dus ik ben heel blij met Hotel Pauw. Daarnaast ben ik erg tevreden over het interieur. Dat is echt uniek. We hebben iets heel tofs neergezet. De Grote Markt is zo’n centrale plek in Nijmegen en mensen kunnen bij ons ieder deel van de dag terecht. Van ontbijt tot aan cocktails, op elk moment kunnen mensen bij ons rekenen op gastvrijheid van goed niveau.”“Nijmegen is voor mij de perfecte combinatie van het gezellige van Brabant waar het tegenaan schuurt en het toch wel grootstedelijke door de vele studenten. Ook ben je zo in de natuur vanuit de stad. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en veel vrienden en mijn familie wonen hier in de buurt, dus het voelt voor mij heel logisch en goed om hier te werken en wonen.” - Jaap Baarends en Selmar de Roo

Hotel Pauw
Grote Markt 38-40
6511 KB Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...