Hidde Blom – Het Theezaakje

“Wanneer klanten thee bij ons kopen, dragen ze meteen bij aan de re-integratie van de mensen die bij Het Theezaakje werken. Dit is een opstapplek om weer naar een reguliere baan of studie door te stromen namelijk. Ieder heeft z’n eigen kwaliteiten en die komen in ons team samen”, vertelt Hidde Blom, eigenaar van Het Theezaakje in de Lange Hezelstraat.
 

“Ik heb hiervoor altijd gewerkt als maatschappelijk werker. Tijdens dat werk kwam ik veel mensen tegen die vastliepen in hun baan of een burn-out, psychische of lichamelijke klachten hadden. Ik zag dat er behoefte was aan een extra stap voor mensen terug aan het werk gaan. Daarom heb ik dit ontwikkeltraject opgezet. We stellen leerdoelen en hebben een langetermijnfocus binnen Het Theezaakje. In 2015 ben ik met de zaak begonnen”, vertelt Hidde.

“Oorspronkelijk kom ik uit Buitenpost, in het noorden van Nederland, maar een jaar of tien geleden besloot ik naar Nijmegen te verhuizen. Ik kon hier een huis krijgen en daarna ben ik het maatschappelijk werk ingegaan. Nijmegen heeft mijn hart gestolen, daarom heb ik hier mijn zaak opgezet. Ik heb gekozen voor thee, omdat dat een product is dat mensen vrijwel altijd blijven kopen. Ook elk bedrijf heeft wel een koffiehoek waar thee staat. Binnen Het Theezaakje heeft iedereen z’n eigen rol. De mensen die we begeleiden mogen ontdekken wat bij hen past en waar zij energie van krijgen. Dat kan de verkoop in de winkel zijn, acquisitie doen, administratie bijhouden, de webshop, social media; alle facetten komen aan bod. We begeleidden met vijf jobcoaches (waaronder ik) en re-integratie begeleiders zo’n 15 mensen. Die stromen na een jaar of iets langer uit naar een reguliere baan of studie.”

“Veel klanten komen bij ons voor de ‘Vrolijke theelijn’, met onder meer ‘Decollethee’, ‘Hoppathee’ en ‘Bedsthee’, die kopen ze dan als cadeautje bijvoorbeeld. Daarnaast hebben we meer dan honderd soorten losse thee in de winkel. Ik vind zelf de Oolong thee het lekkerst en meest bijzonder. Ik denk dat we ons onderscheiden van andere theewinkels, doordat we thee als middel inzetten om werkplekken te creëren voor re-integreerders. We kijken naar de individuele behoeften en zijn niet gericht op winst maken. Als we dat al doen, dan stoppen we dat weer terug in de zaak en mensen. De werknemers zijn belangrijk en als je thee bij ons koopt, dan draag je bij aan een goed doel: de re-integratie van mensen.” - Hidde Blom

Het Theezaakje
Lange Hezelstraat 56
6511 CL Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...