Geertje Rutgers en Mathew Antony - Bollyfoods

"Een avondje Bollyfoods the Restaurant staat gelijk aan een avondje op reis naar India! Door de kakofonie van smaken en geuren, de Bollywoodmuziek, de kleurrijke inrichting, reisfoto's en Bollygoods", vertellen eigenaren Geertje Rutgers en Mathew Antony. Op 3 november heropent hun Bollyfoods the Restaurant.

 

Bollyfoods heeft zijn wortels in de wereld van foodtrucks. "Met onze foodtrucks komen we door heel Nederland en zelfs over de landsgrenzen." Daarnaast heeft Bollyfoods de allereerste 24Kitchen Foodtruck Award gewonnen. "Dat was een grote eer na ons eerste foodtruckseizoen met toen nog maar één foodtruck. Toch hadden we naast de gerechten die we vanuit de foodtrucks serveren nog veel meer ideeën." Gerechten waarvoor Geertje en Mathew een goede keuken nodig hadden en die ze aan tafel wilden serveren op een echt bord. "Bollyfoods is veel meer dan alleen de curry's en samosa's die je bij onze foodtrucks eet. Met Nijmegen als onze thuisbasis was het logische gevolg om hier, in deze fijne stad een restaurant te beginnen: Bollyfoods the Restaurant. Met ook nog steeds die curry's en samosa's, maar ook zoveel meer op de kaart."

De menukaart van Bollyfoods staat bekend om zijn Zuid-Indiase specialiteiten. Mathew komt zelf uit Kerala in Zuid-India en heeft een grote passie voor koken. Hij maakt Bollyfoods' eigen kruidenmasala's en bereidt daarmee bijzondere gerechten zoals Dum Biriyan: een gerecht dat echt 'packed with flavor' is. Maar door de overduidelijke link met de foodtrucks, vind je ook streetfood terug op de kaart. Daarnaast heeft Bollyfoods eigen ijs ontwikkeld, zoals het Masala-Chai-ijs. Ook zetten zij koffie met hun eigen Bollyfoods koffiebonen uit Karnataka, die in Nijmegen gebrand worden door Blommers. "Het is ons een groot compliment als onze gasten zich weer even in India waanden of door hun avondje uit juist graag een keer naar India op reis willen!"

Nijmegen is voor hen de perfecte locatie. "Het is een stad die soms aanvoelt als een dorp. Er is altijd ergens herkenning en er is ook genoeg te beleven. Nijmegen is altijd weer thuiskomen als we met de foodtrucks terug de stad inrijden." Het restaurant bevindt zich in een van hun favoriete wijken: Nijmegen-Oost. De locatie aan de Van 't Santstraat was dan ook een bewuste keuze: "We stonden al jaren elke donderdag met onze foodtruck aan deze straat voor take away curry's. Een voor ons bekend stukje Nijmegen dus en de bewoners kenden ons al."

Het pand waar ze gevestigd zijn, hebben ze helemaal verbouwd en volledig ver-indiaasd. Eerder zat er in het pand een vegetarisch eethuis en daarvoor weer een slager. Veel wat oudere Nijmegen-Oost bewoners kennen de locatie daarvan: "Het hoekje waar de slager zat", zeggen ze dan. Tijdens de verbouwing hebben Geertje en Mathew zelfs nog mooie oude foto's gevonden van het pand met de slagersfamilie uit de jaren '30: "Geweldig!"

De gasten van Bollyfoods zijn altijd erg divers. "Ze komen uit Nijmegen-Oost, maar ze komen ook speciaal uit heel Nederland naar Nijmegen gereden. Ze studeren, zijn gepensioneerd, hebben een jong gezin, zijn en stel of een groep." Ook komen er wel eens reislustige gasten die vertellen over hun reis naar India of een ander land. "Of ze vertellen juist dat ze niet durven reizen naar zulke verre landen en daarom graag bij Bollyfoods komen eten." Er is dus geen labeltje te hangen aan de gasten van Bollyfoods.

Bij Bollyfoods the Restaurant kun je naast heerlijk dineren ook terecht voor bedrijfsuitjes- en etentjes. "Hiervoor wordt Bollyfoods the Restaurant volledig besloten afgehuurd en eet het team een samen met ons vooraf samengesteld menu." -Geertje Rutgers en Mathew Antony

Bollyfoods
Van Het Sant-straat 86
6523 BH Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...