Jesse en Daan – FLFL Nijmegen

“Met Daan, mijn compagnon, begon ik vijf jaar geleden met FLFL. Een half jaar daarvoor zaten we aan de bar in een café in Tel Aviv, in Israël. Ik had daar een klein restaurantje en we waren aan het praten over ons leven en de toekomst. Daan woonde in Groningen en werkte als duiker en we hadden beiden wel oren naar iets nieuws. In Israël hadden we heerlijk gegeten en we wilden iets daarvan naar Nederland brengen. Dat werd een falafelfiets in Groningen. Die was zo populair dat we een pandje in de omgeving zochten en na een paar jaar besloten de rest van Nederland met onze falafel kennis te laten maken. Daarom zijn we nu in Nijmegen begonnen”, vertelt Jesse Huisman, mede-eigenaar van FLFL in de Lange Hezelstraat.

 

“Nijmegen is onze zesde locatie, maar voor het eerst hebben we echt het idee dat we qua stad en locatie in de buurt komen van hoe we in Groningen zijn begonnen. De gezelligheid, de vriendelijkheid van onze buren en de omgeving en de sfeer die de Lange Hezelstraat biedt, zijn voor ons echt een warm bad. WE zijn al snel overtuigd geraakt van de warmte die Nijmegen te bieden heeft. We hebben het idee dat we er dan ook goed tussen passen in deze straat.”

“We verkopen uiteindelijk maar één product, maar wel in een paar verschillende vormen. Maar alles is falafel. We raken de falafelwrap altijd aan (een grote als je honger hebt). Deze serveren we met huisgemaakte hummus, echt anders dan je van de supermarkt gewend bent, een boel verse groentes en onze eigen sauzen. Al zeggen we het zelf; het is echt een andere smaak dan de meeste mensen gewend zijn.”

“Wij steken erg veel werk en aandacht in onze gerechten. Maken op de wrap na alles zelf, en zijn er elke dag mee bezig de kwaliteit hoog te houden. Daardoor weet men wat ze van ons kunnen verwachten, en kunnen we keer op keer echt verse falafel aanbieden. We zijn kortgeleden begonnen, maar hebben al een heel aantal bekende gezichten gezien de eerste maanden. Als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een falafelwrap bevat bijna de gehele dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (verse)groente, en is bovendien honderd procent veganistisch (ons gehele bedrijf is overigens veganistisch).” - Jesse en Daan

FLF Nijmegen
Lange Hezelstraat 41
6511 CC Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...