Bas Hoebink - The Black Fox

Deze horecazaak is gesloten.

"Vlees rechtstreeks van de boer en onwijs goede whiskey, dat is onze formule!"
 

“Het verhaal van The Black Fox begint bij de twee andere restaurants die ik heb opgericht: De Firma en De Meesterproef. Daar verkochten we heel veel vlees. We zochten een manier om beter vlees in te kopen, het liefst rechtstreeks bij de boer. Toen bleek dat je daarvoor een slagerij moest beginnen, dus dat zijn we gaan doen!

We begonnen The Black Fox in 2016 met een slagerij en een klein restaurant op Kelfkensbos 32. Tijdens het verbouwen kwam ook nummer 31 beschikbaar, dat hebben we er meteen maar bij gehuurd. Inmiddels staan we vooral bekend om het restaurant, maar je kunt zeker langskomen bij de slagerij voor een echt goede steak. Ook te bestellen via onze webshop! Daarnaast organiseren we regelmatig slagers-workshops. Daar kun je zien hoe een hele koe wordt uitgebeend, of leer je samen met de slager hoe je worstjes maakt. 

De grootste aanrader is ons dry-aged vlees. Daarvoor hebben we grote rijpingskasten staan; een soort koelingen met een geregelde luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Grote stukken vlees liggen ongeveer een maand te rijpen, waarbij het vocht in het vlees gedeeltelijk verdampt. Het resultaat: een hele volle, geconcentreerde rundvleessmaak. De steaks grillen we vervolgens op een houtskoolgrill, ik vind dat echt onwijs lekker. Het gebeurt zelden dat iemand er niet enthousiast over is!

Onze andere specialiteit is whisky. We hebben rond de vijftig verschillende soorten in huis en we proberen altijd wat bijzonders aan te bieden. Geen Jack Daniels dus, maar mooie whiskys van over de hele wereld. Daarnaast organiseren we whisky-masterclasses en proeverijen. The Black Fox heeft daarmee ook wat weg van een kroeg. Het is hier wat rauwer, wat masculiener. 

We richten ons dus op mensen die van lekker, veel en goed vlees houden, maar we hebben ook vegetarische en visgerechten op de kaart staan. Ik vind Kelfkensbos een leuke plek om een restaurant te hebben. In de afgelopen jaren hebben we er met z’n allen ineens een hele horecastraat van gemaakt. Bijzonder!”

- Bas Hoebink van The Black Fox

The Black Fox

Kelfkensbos 32
6511 TB Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: