Andor van den Boom en Kees Draaisma – 24/7 Store

“Vanuit onze passie voor skateboarden zijn we 24/7 Store gestart in 2002. Kees en ik zijn fanatieke skateboarders en misten een goede speciaalzaak voor sneakers, skatekleding en skateboards in Nijmegen. Daarom besloten we zelf een winkel te openen”, vertelt Andor van den Boom, hij runt 24/7 Store in de Houtstraat.
 

“In Nijmegen is een levendige skateboardscene en daarom kwamen we hier vroeger ook al graag skaten. Na verloop van tijd besloten we een eigen winkel te openen en sindsdien zijn we niet meer weggegaan. We wonen allebei in Nijmegen. Het is echt een relaxte stad waarin veel gebeurt. Op het gebied van skaten, maar ook op andere gebieden wordt er veel georganiseerd. Dat maakt een stad levendig.”

“Doordat Kees en ik allebei al in de skateboardwereld zaten, hadden we best wat contacten met distributeurs. Dat was ons netwerk en zo wisten we waar we het beste onze inkopen konden doen. Ik heb detailhandel en sportmanagement gestudeerd, dus dat kwam goed van pas. Kees heeft het conservatorium gedaan, dus die is naast het skateboarden veel met muziek bezig. Hij focust zich nu ook meer op de muziek en werkt nog wel in de zaak, maar is sinds drie jaar geen mede-eigenaar meer.”

“In het begin wisten vooral mensen uit de skateboardscene ons te vinden, maar in de loop van de jaren is dat echt veranderd. Ook sneakerliefhebbers die graag wat meer bijzondere sneakers willen, komen bij ons. Een breder publiek is geïnteresseerd geraakt in de skate-look. Daarnaast hebben merken als Nike, Adidas en Vans veel sneakers gemaakt die populair zijn bij niet-skaters.”“Door corona heeft het skateboarden echt weer een opleving gekregen. Mensen die vroeger veel aan skateboarden deden, pakten het weer op en mensen die het nog niet deden, begonnen ermee. Wij hebben een hele skateboardwand in de zaak, verkopen onderstellen en hebben een werkbank, zodat we ook service kunnen verlenen. Daarnaast geven we advies. Merken als By Parra, Carhartt en Nike zijn kwalitatief goed en hebben vaak een vette lijn aan kleding en sneakers.”

“Dit jaar bestonden we twintig jaar en dat hebben we met een groot feest gevierd in Waalhalla. Het was echt een goede keuze om in Nijmegen een zaak te openen.” - Andor van den Boom en Kees Draaisma

24/7 Store
Houtstraat 17
6511 JK Nijmegen
 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...