7x tips om een studentenkamer te vinden

Een studentenkamer vinden is niet altijd even makkelijk. Wij kunnen dus begrijpen dat je even niet weet waar je moet beginnen. Maar geen zorgen, wij helpen je een handje, hier zijn onze tips om een studentenkamer te vinden:

1. Word lid van een Facebookgroep

Op Facebook zijn verschillende groepen waar regelmatig studentenkamers worden gepost. Als je lid wordt van deze groepen, krijg je de berichten op je tijdlijn, en zo kun je zelf op zoek. In bijvoorbeeld de groep ‘Kamersite, voor het gratis posten en reageren op kamers in Nijmegen’ en 'Woonruimte aangeboden/gezocht in Nijmegen' kun je gemakkelijk (en gratis) mensen benaderen via een privébericht. Dat is natuurlijk superfijn als je er niet op zit te wachten om te betalen voor een kamerwebsite. Wie weet word je wel uitgenodigd voor een kijkavond als je een berichtje hebt gestuurd. Op deze kijkavond komen vaak meerdere studenten en met een beetje geluk word jij uitgekozen om er te komen wonen. Fingers crossed!

2. Kijk rond op kamerwebsites

Er zijn verschillende websites opgezet speciaal voor studentenkamers. Veel websites vragen echter wel een vergoeding. Een paar voorbeelden van websites zijn:
- www.sshn.nl
- www.kamernet.nl
- www.huurzone.nl
- www.studentenwoningweb.nl
- www.kbsvastgoedbeheer.nl

Je zou er ook voor kunnen kiezen om antikraak te gaan wonen. Voordat je hiervoor kiest, verdiep je dan eerst in de voor- en nadelen, eisen en voorwaarden, want er zijn veel dingen waar je op moet letten bij antikraak wonen. Een paar voorbeelden van websites zijn: Villex, Interveste en Kamernet.

3. Netwerken, netwerken en nog eens netwerken!

De meeste studenten vinden via via een studentenkamer. Probeer dus eens in je eigen netwerk rond te vragen. Kennen vrienden of vriendinnen iemand uit Nijmegen? Of ken jij zelf iemand die in de stad woont? Als je niemand kent uit de stad, dan is bijvoorbeeld de introductieweek een goed moment om te netwerken over een studentenkamer. Er is een grote kans dat je hier (mede)studenten ontmoet die in de stad wonen. 

4. Post het op je eigen social media

Een andere manier om via via een studentenkamer te regelen, is via jouw eigen socialmediakanalen. Je kunt bijvoorbeeld een bericht op Facebook of een story op Instagram plaatsen met een korte uitleg waar jij naar op zoek bent. Anderen kunnen dit delen of op reageren, en wie weet vind jij zo wel jouw studentenkamer!

5. Een studentenkamer onderhuren 

Lukt het niet om een kamer voor onbepaalde tijd te vinden? Je kunt ook een studentenkamer onderhuren. Veel studenten die bijvoorbeeld stage in het buitenland lopen, die verhuren hun studentenkamer tijdelijk onder. Zo heb jij voor een kortere tijd een studentenkamer en kun je supergoed netwerken, want dan woon je nota bene in de stad. Bovendien geef jij jezelf zo meer tijd om een studentenkamer te vinden en zijn de kijkavonden minder ver reizen.

6. Meld je aan bij een studentenvereniging

Een studentenvereniging kan jou zeker op weg helpen met een studentenkamer. De meeste zijn namelijk in bezit van studentenhuizen. Misschien hebben ze wel een plekje voor jou! Bovendien kun je bij een studentenvereniging nieuwe studenten leren kennen en zo vergroot jij jouw netwerk om een studentenkamer te vinden.

Bekijk hier studentenverenigingen in Nijmegen

7. Extra tip: combineer tips!

Een studentenkamer vinden is niet makkelijk. Wil jij jouw kansen vergroten? Combineer dan meerdere genoemde tips. Vraag dus rond, post op social media en meld je aan bij Facebookgroepen en kamerwebsites. Het kan namelijk een tijdje duren voordat jij een studentenkamer vindt, dus begin op tijd!

Dit vind je misschien ook leuk