8x stappen in een studentencafé

Bij het studentenleven hoort natuurlijk feesten tot in de late uurtjes! Nijmegen zit vol studentenkroegen waar jij en je medestudenten of vrienden kunnen stappen. Hier onze tips:

1. Café van Rijn

Café van Rijn in de Molenstraat is een sfeervol, bruin café en hier heb je zeker een avond die je niet vergeet. Omringd door studenten kun je hier tot in de late uurtjes dansen en meezingen met de lekkerste nummers. Je kunt hier ook een middag gaan borrelen. Mocht het dan tot laat uitlopen, dan loop je zo het café binnen en dans je de hele avond door! Radje draaien kan zeker niet ontbreken bij Café van Rijn. Dus schat jij je kansen hoog in, geef een draai aan het rad!

2. Café De Fuik

Genieten van volle buckets en goede biertjes doe je bij Café De Fuik, te vinden in de Eerste Walstraat. Jouw feestje kan in dit bruine studentencafé tot in de late uurtjes doorgaan. Jong of oud, het maakt allemaal niet uit, je bent hier zeker welkom! Studenten zijn hier zeker niet te missen, Café De Fuik is erg populair onder de studenten. Met wie ga jij hier een shotje doen?

3. Bascafé

Al meer dan 15 jaar biedt Bascafé in de Betouwstraat een heerlijke stapavond. De dinsdagavond is al jaren één van de drukste dagen bij Bascafé, dus zet de dinsdag maar alvast vrij in je agenda! Ze zetten hun gasten op nummer 1, dus jij zal je zeker niet vergeten voelen. Zin in een spelletje? Vraag eens naar de Krokodil.

4. Bar 2

Bar 2 wordt gerund door een groep vriendinnen. Zij wilden van Bar 2 een echt studentencafé maken. En dat is zeker gelukt. Bar 2 is populair onder studenten en de feestjes zijn hier onvergetelijk. Met uptempo feestmuziek van allerlei verschillende genres kan jij hier heerlijk losgaan.

5. Eetcafé Professor 

Eetcafé de Professor zit bij studentencomplex Hoogeveldt, voorheen zat daar Café Piecken. Het is een echte studenten-hotspot! Je kan hier niet alleen voor feestavonden terecht, maar ook voor lunch en diner. Super tof!

6. Café van Buren

Hier heb je alle ruimte om de voetjes van de vloer te dansen! Café van Buren is een écht studentencafé. Zij weten hier dus goed hoe ze studenten een onvergetelijke avond bezorgen. Je vindt Café van Buren in de Molenstraat. Een erg gezellige en drukke straat, zeker met stappen. Zin om vroeg te beginnen? Café van Buren heeft een heel groot terras waar jij van tevoren heerlijk kunt borrelen.

7. Café TweeKeerBellen

Café TweeKeerBellen in de Betouwstraat is al jaren een begrip onder de studenten. Bierbingo, een meter bier, DJ avond. Er is hier genoeg te doen (en halen). Bekende en vergeten hits, ze worden hier allemaal gedraaid. Zin om een avondje mee te zingen bij Café TweeKeerBellen?

8. De Bieb

Op de locatie waar eerst Malle Babbe zat, wandel je nu binnen bij De Bieb. Kom jij deze nieuwe plek ontdekken? Zoals de mannen van  Onafhankelijk Heerendispuut Priapus die de zaak runnen zelf over de Bieb zeggen: 'een plek waar verhalen ontstaan die direct de boeken in kunnen.'

Dit vind je misschien ook leuk...