9x plantenwinkels in Nijmegen voor jouw urban jungle

Of je nu groene vingers hebt of niet, een paar mooie planten in huis zijn altijd wel een must. Ze zorgen voor heel veel sfeer en het is bewezen dat ze goed zijn voor je gezondheid. Dus heb je nog geen planten in huis, of wil je je urban jungle uitbreiden? Dan hebben we hier een rijtje van de must see plantenwinkels in Nijmegen!

1. Make it greener

New kid on the block: Make it greener! Begonnen met alleen een webshop en nu sinds oktober 2021 ook met een fysieke winkel in de Lange Hezelstraat te vinden. Ze hebben genoeg planten, potten en droogbloemen. En zie je door de bomen het bos niet meer? Dan geven ze je maar al te graag advies!

2. 't Stekje Nijmegen

Ook nieuw in Nijmegen; ‘t Stekje. Elke donderdag en vrijdag en elke eerste zaterdag van de maand vind je moeder en dochter in hun eigen plantenwinkel aan huis. Genoeg leuke planten, potten en vele andere woonaccessoires.

3. Bleshyou

Bijzondere planten met een verhaal. Een deel van de plantencollectie van Bleshyou komt direct van de (hobby)kweker en een deel is tweedehands. Elke plant heeft zijn eigen verhaal dat in de winkel beschreven wordt. Dit verhaal, inclusief de beste verzorgingstips, krijg je mee wanneer je bij Bleshyou jouw nieuwe plant koopt.  
 

4. Decora 

Een enorm assortiment aan bloemen, planten, droogbloemen en potten is te vinden bij Decora. Het voelt bijna als een wandeling door het sprookjesbos wanneer je door de winkel loopt. Je vindt er bloemen en planten in heel veel vrolijke kleurtjes.

5. Het Molentje 

Een grote bloemenwinkel of een klein tuincentrum? Zelf weten ze het niet precies, maar wat ze wel weten is dat Het Molentje anders zijn dan anderen. Ze kopen op de veiling zelf alles in, waardoor ze hun prijzen ook laag kunnen houden. Hebben ze iets niet? Dan hoef je het maar te zeggen en nemen ze het voor je mee van de veiling.   

 

6. Potsierlijk 

Bloemen, planten, potten, vazen en andere accessoires, deze duurzame bloemist heeft het allemaal. Potsierlijk ligt net buiten het stadscentrum. Dus ben je in de buurt? Loopt dan vooral eens gezellig binnen.

7. Coffeelab

Officieel geen plantenwinkel natuurlijk, maar Coffelab heeft een overvloed aan stekjes die je gewoon mee naar huis mag nemen! Dus de volgende keer dat je daar een kopje koffie gaat drinken, neem dan vooral een stekje mee. Want wat is er nu leuker dan jouw stekje verzorgen en deze uit te zien groeien tot een echte volwassen plant. 

 

8. Jacco Otten

Van wild tot weelderig, van creatief tot stijlvol. Bij Jacco Otten vind je de beste kwaliteit bloemen/planten van het seizoen én de mooiste zijden bloemen met opvallende accessoires. In deze prachtige winkel, die van dinsdag tot en met zaterdag geopend is, kijk je je ogen uit! 

9. Krayenhoff bloemen

De Krayenhoff bloemenwinkel bestaat al ruim 120 jaar. Sinds 1998 is Krayenhoff overgenomen door Joost en Tanja Weijtens. Je haalt er de mooiste bloemen en boeketten, maar ook veel planten en potten in verschillende soorten en kleuren! 

Dit vind je misschien ook leuk...