7x plantenwinkels in Nijmegen voor jouw urban jungle

Of je nu groene vingers hebt of niet, een paar mooie planten in huis zijn altijd wel een must. Ze zorgen voor heel veel sfeer en het is bewezen dat ze goed zijn voor je gezondheid. Dus heb je nog geen planten in huis, of wil je je urban jungle uitbreiden? Dan hebben we hier een rijtje van de must see plantenwinkels in Nijmegen!

1. 't Stekje Nijmegen

Bij 't Stekje in centrum Nijmegen kun je terecht voor leuke planten, potten, maar ook vele andere woonaccessoires. Elke donderdag en vrijdag en elke eerste zaterdag van de maand vind je moeder en dochter in hun eigen plantenwinkel.

©Tessa Mul

2. Het Molentje 

Een grote bloemenwinkel of een klein tuincentrum? Zelf weten ze het niet precies, maar wat ze wel weten is dat Het Molentje anders zijn dan anderen. Ze kopen op de veiling zelf alles in, waardoor ze hun prijzen ook laag kunnen houden. Hebben ze iets niet? Dan hoef je het maar te zeggen en nemen ze het voor je mee van de veiling.   

3. Dille & Kamille

Op de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, vind je de Dille & Kamille. Een winkel met een ruim aanbod aan woonartikelen, maar ze hebben ook een collectie mooie kamerplanten. Neem er een kijkje om je huis op te fleuren!

4. Make it greener

Ook gelegen op de Lange Hezelstraat vind je Make it greener! Begonnen met alleen een webshop en sinds oktober 2021 kun je ook de fysieke winkel bezoeken. Ze hebben genoeg planten, potten en droogbloemen. En zie je door de bomen het bos niet meer? Dan geven ze je maar al te graag advies!

5. Tuincentrum Lindenholt

Tuincentrum Lindenholt is een seizoensbedrijf met een breed assortiment in dier, tuin, tuinhout en doe het zelf artikelen. Het tuincentrum staat vol met vaste planten en seizoensplanten, dus loop eens rond en ontdek al het mooie groen dat ze te bieden hebben.

6. Decora 

Een enorm assortiment aan bloemen, planten, droogbloemen en potten is te vinden bij Decora. Het voelt bijna als een wandeling door het sprookjesbos wanneer je door de winkel loopt. Je vindt er bloemen en planten in heel veel vrolijke kleuren.

7. Krayenhoff bloemen

De Krayenhoff bloemenwinkel bestaat al ruim 120 jaar. Sinds 1998 is Krayenhoff overgenomen door Joost en Tanja Weijtens. Je haalt er de mooiste bloemen en boeketten, maar ook veel planten en potten in verschillende soorten en kleuren! 

Liever wat meer kleur in en rondom je huis? Lees dan dit artikel en zet de bloemetjes buiten!

Dit vind je misschien ook leuk...