Bieren van Oersoep Brouwerij

Bieren van Oersoep Brouwerij

vanaf € 2,90

Bekijk het volledige assortiment

Oersoep is een craft beer brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep.

Bier maken is smaak maken. Oersoep is een eigenzinnige brouwerij die de wereld prikkelt met spannende smaken. Het Oersoep smaakprofiel wordt gekenmerkt door tenminste één van de volgende vier eigenschappen:

  • Dorstlessende droogheid
  • Heerlijke hoppigheid
  • Een fris zuur briesje
  • Funky soul

De basis bieren zijn de toppers van Oersoep die het hele jaar verkrijgbaar zijn. Daarnaast is er ieder seizoen een passend bier. De voorliefde voor nieuwe en spannende smaken komt tot uiting in de lijn van specials.

STOOM beer&food
Op het Honig Complex in Nijmegen, naast de brouwerij, vind je STOOM beer&food. De brewpub van Oersoep staat in het oude stoomhuis van de fabriek. Hier kan je de nieuwste bieren van Oersoep als eerste proeven. De brouwers en de keuken versterken elkaars creativiteit in het tot stand brengen van spannende smaakcombinaties.

Dit ga je doen

1 Oersoep Hopfather - Session IPA, 4,7%

''I’ll give you a beer you can’t refuse!'' Een fruitige hopexplosie met een laag alcoholpercentage. De grote hoeveelheden Mosaic, Simcoe en Cascade hoppen zorgen voor een krachtig aroma van ananas, mango en lychee. Een tropisch feest in een glas! Een IPA met veel aroma en een zachte bitterheid. Dit bereiken we door de hoppen enkel in de whirlpool en dry-hop toe te voegen

2 Sergeant Pepper - Saison, 7%

''Sit back and let the evening go!'' De voorliefde van Oersoep voor droge bieren is goed te proeven in de Sergeant Pepper. De saisongist en de roze peperkorrels geven een droge en peperige smaak en maakt het een ware dorstlesser! De Amerikaanse Cascade hop heeft een aroma van sinaasappel en de Duitse kruidige Tettnang hop versterkt de peperige aroma’s van de gist.

3 Freewheel - White Saison, 5%

''Let's celebrate cycling! Be healthy, be active and be free.'' Freewheel is een iconisch bier ontwikkeld uit liefde voor wielrennen. Een klassiek Belgisch witbier, met de droogheid en fruitigheid van een saison. Dé ultieme dorstlesser! De saisongist en koriander zorgen voor kruidigheid en fruitigheid.

Hier vind je ons