6x te doen buiten de deur

Lente in Nijmegen! Het is tijd om afscheid te nemen van de donkere winterdagen en naar buiten te gaan. We geven je een aantal tips met wat je de komende weken buitenshuis kunt doen. Laat de lentekriebels maar komen!

1. Tuinieren, bloemen & plantjes kopen

Hoog tijd om de bloemetjes en plantjes buiten te zetten of in huis te halen! De mooiste planten en potten haal je bij Het Molentje, een mooi boeket scoor je bij Decora en bij tuincentrum Lindeholdt weten ze exact hoe ze met jouw tuinkriebels om kunnen gaan. De leukste tuincentra, concept stores en bloemisten hebben we in onderstaand artikel voor je op een rij gezet!

Bekijk meer

2. I want to ride my bicycle

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen. En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Bekijk meer

3. Ommetje door Nijmegen met een koffie to go

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen door een stadswandeling of ommetje te maken in de binnenstad of door diverse Nijmeegse wijken. De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Als je oog hebt voor het verleden, kun je met deze ommetjes, van verschillende afstanden, ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie die Nijmegen te bieden heeft. Elke wandelroute heeft een gedetailleerde beschrijving en je kunt makkelijk zien wat de hoogtepunten zijn bij elke wandeling. Tevens kun je van elke route een GPS bestand downloaden.

Een koffietje met wat lekkers erbij mag dan natuurlijk niet ontbreken. Hier haal je jouw stevig bakkie pleur! Veel wandelplezier!

Bekijk de ommetjes

4. Picknicken in het park

De meest bekende picknick spot: Kronenburgerpark. Ga aan het rand van het centrum zitten op een heuvel met uitzicht op de Waal in het Valkhofpark… of ga aan de Waalkade zitten. Ga de natuur in en zoek een rustig plekje in de Ooijpolder! Of wat dacht je van Korenmarkt? Een heerlijk park die je kunt vinden achter de Grote Markt. Neem je kleedje, hapjes en drankjes mee… en je bent klaar voor je picknick in Nijmegen! Genieten!

5. Een weekendje op staycation

Tijd voor vakantie in eigen stad! Zin om Nijmegen te ontdekken? Gek op een weekendje weg? Speciaal voor jou hebben we de leukste tips op een rijtje gezet. Ga je mee op staycation?

Staycation tips

6. Groene vingers? Begin je eigen moestuin

Hoog tijd om je eigen moestuintje aan te leggen. Van de eerste zaadjes in de grond tot de eerste oogst, je zult niet weten hoe te stoppen. Start met makkelijke groenten en houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Alle tips voor het starten van een moestuin voor beginners lees je hier.

Dit vind je misschien ook leuk