10x lunchen in Nijmegen

In Nijmegen zijn genoeg lunchplekjes waar je aan een tafeltje kunt zitten. Ontdek je favoriete broodje, salade of wrap bij een van onderstaande locaties. Wij tippen de adresjes voor een heerlijke lunch!

1. BUUV

BUUV, te vinden in het mooie Goffertpark. Een heerlijke plek waar je geniet van goede en eerlijke producten. Wat dacht je van een Sweet Patato Salad of een Bammetje Beenham deLuxe?

2. Fika

''De Zweedse koffiepauze is meer dan een pauze. De beste ideeën ontstaan tijdens een fika.'' Een extra reden om lekker neer te ploffen bij Fika. In hun kiosk vind je smørrebrød, zoetigheden, koffie en nog veel meer lekkers! 

6. Bairro Alto

Verscholen achter de drukke ‘Grote Markt’ in Nijmegen vind je Bairro Alto. Ontvlucht de drukte en geniet bij Barrio Alto van een goedgevuld bord met verse en zoveel mogelijk lokale producten. Dikke plakken brood belegt met de lekkerste homemade ingrediënten. Maar misschien ruil je die plak brood liever in voor een kom met knapperige salade? Ook dat kan bij Bairro Alto!

7. Yoghurt Barn

Yoghurt Barn vind je in de Lange Hezelstraat en je raadt het waarschijnlijk al… een lunchplek volop met yoghurt specialiteiten. Traditioneel, frozen, dik, dun, met of zonder lactose; bij hen kun je helemaal los. Eet het met een lepel, een rietje of zelfs met een vork. Biologisch, vers en verantwoord, maar vooral loei lekker! 

8. De Fabriek

Wil je de drukte van het centrum even ontvluchten? Ga dan naar de Van Welderenstraat en neem plaats bij De Fabriek. Zoals de naam al zegt was De Fabriek vroeger een fabriek waar lampen geproduceerd werden en een opslagplaats voor hout. Na anderhalf jaar verbouwen is De Fabriek omgebouwd tot lunchroom én conceptstore. Een uniek plekje in Nijmegen.

9. Down Town

Down Town: kom binnen en laat je verrassen door het aanbod aan vers bereiden groente, de lekkerste vegan burger, verfrissende drankjes en heerlijke koffie. Stel je eigen salade samen of kies een van hun favorieten. Zoek een fijn plekje uit op het terras, in een van de vensterbanken of neem je salade mee naar een fijne plek buiten.

10. De Waagh

In de binnenstad leeft het altijd en zo zijn er ook telkens nieuwe plekken om te lunchen in Nijmegen. Maar ook de oude pareltjes doen het super in de binnenstad! Zoals de Waagh, dit gebouw stamt uit 1612. Door de jaren heeft het verschillende functies gehad, maar nu kun je er terecht voor een fijne lunch! 

Dit vind je misschien ook leuk...