11x ijsje eten in Nijmegen

Wanneer de zon zich weer van haar beste kant laat zien, worden de deuren van de diverse ijssalons in Nijmegen platgelopen. Van vanille tot citroen en van chocolade tot aan mint. Bij de verschillende salons is het assortiment schepijs ruim. Op deze locaties scoor jij zeker een heerlijk ijsje.

1. Bloem ice coffee & more

Bloem ice vind je op de Stikke Hezelstraat 2! Het ijs wordt hier gemaakt met traditionele ijsmachines en échte room. Ze hebben vele smaken sorbetijs en ook vind je er vegan- en suikervrij ijs.

2. IJssalon Vincenzo

Een bekende ijssalon in Nijmegen is Vincenzo, gelegen in de Koningsstraat. Wanneer het zonnetje doorkomt vormt er zigzaggend een rij van ijsliefhebbers over het Koningsplein. 

3. Chocola Belga

Op de Burchtstraat 31 vind je IJssalon Belga. Zes dagen per week kan je hier terecht voor amabchtelijk ijs, dat naar eigen zeggen is gemaakt met verse melk uit de regio. 

4. Madaq

Bij Chocolaterie Madaq vind je chocolade gemaakt van pure grondstoffen, waardoor het hele assortiment dat ze verkopen vers is. Je vindt er naast chocolade natuurlijk ook een selectie heelijk ijs, dus neem er een kijkje als je in de stad bent!

5. PUUX

Naast dat je bij PUUX op hun terras of binnentuintje kunt zitten met een lekker ontbijtje of lunch, kun je hier ook heerlijk schepijs halen.

6. Strik Chocolaterie & ijs

Op de Heyendaalseweg en Daalseweg zijn de deuren van Strik Chocolaterie & ijs geopend. In 2020 wonnen ze de prijs voor ‘Het beste Banketbakkers ijs van Nederland’. Naast een vast assortiment met ambachtelijke ijssmaken variëren ze met vernieuwende smaken, zoals Nougatine taart, Tompouce, Monchou of Yoghurt Lemon Merengue.

7. BUUV.

Maak je een rondje in het Goffertpark en schijnt het zonnetje? Stop dan even bij BUUV, want zij verkopen schepijs van Hemels heerlijk ijs uit Lent! 

8. Holt

Bij Holt kun je in het ijsseizoen genieten van lekkere ijsjes, ijskoffies, milkshakes en meer. De vele ijsliefhebbers die er vanouds bij Prikkels komen zullen Holt daar dankbaar voor zijn.

9. IJssalon Ghiani

In Nijmegen-Oost vind je deze ijssalon! Met veel wisselende smaken en wel 10 vegan soorten moet je zeker eens langs bij IJssalon Ghiani.

10. Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga

Naast de lekkerste taarten en gebakjes, haal je bij Looijenga aan de Berg en Dalseweg 90 ook heerlijke ijssmaken. Neem jij jouw Looijenga ijs op een hoorntje of in een bakje? 

11. IJscafe de Waterwolf

Aan de Waalkade vind je IJscafe de Waterwolf. Dus ben je op weg naar het Waalstand of de Kaaij en kan je een verfrissend ijsje gebruiken? Maak dan even een tussenstop bij de Waterwolf.

Looijenga

Dit vind je misschien ook leuk...