10x koffie drinken buiten het centrum van Nijmegen

Even lekker tot rust komen buiten de centrumring van Nijmegen met een lekker bakkie koffie? Of wil je een nieuw koffietentje ontdekken? Lees dan dit lijstje en plof neer bij een van deze locaties net buiten het centrum van de stad.

 

1. In de Kazerne

Voor een lekker kopje koffie net buiten het centrum van Nijmegen ga je naar In de Kazerne, in hartje Nijmegen-Oost. Een sfeervolle huiskamer, gevestigd in een prachtig oud kazernecomplex. Ook bij mooi weer kun je je er buiten op het terras prima vermaken! Bordspelletje erbij en genieten maar.

2. Café Jos Meesterschenkerij

In 2004 en 2005 werd Café Jos Meesterschenkerij (aan de Daalseweg) het op twee na beste café van Nederland en in 2006 en voor 2007 het op één na beste café van Nederland. Reden genoeg om daar eens een lekker kopje koffie te halen!

3. Plek NMGN

Plek NMGN, gevestigd op de Houtwerf, is een creatieve broedplaats aan de rand van Nijmegen-Zuid. De zaak bevindt zich op loopafstand van de universiteitscampus. Hier geniet je niet alleen van een koffietje, maar ook van het spraakmakende interieur.

4. Moeke Nijmegen

Iedereen komt graag bij Moeke (naast Pathé Nijmegen in Nijmegen-Noord) over de vloer voor een kop koffie en de gezellige sfeer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het prachtige uitzicht op de Lentse Plas.

8. Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent vind je op een unieke locatie in Nijmegen-Noord, aan de voet van de Waalbrug. Neem plaats in het restaurant of Lola’s Bar en kies uit een van de vele soorten koffietjes. Bestel een espresso macchiato, een flat white, een chai Latte, een Italian coffee… of natuurlijk gewoon een lekker bakkie koffie.

9. Koffiehuis Toos

Bij Koffiehuis Toos kun je vijf dagen per week langskomen voor een kopje koffie met sociaal doel. Dit unieke koffiehuis in Nijmegen-Oost is een verbindende plek met de sfeer van een huiskamer. Met de winst van het koffiehuis helpen ze jongeren aan een beter leven. Met dit kopje koffie steun je dus een ander!

10. Café De Zon

Café de Zon, al sinds 1912 hét café van het eiland in Nijmegen. Het is dan ook niet voor niets één van de oudste cafés van Lent. Een gezellige dorpskroeg waar je heerlijk kunt genieten van een koffietje.

 

Ook benieuwd naar knusse koffietentjes in het centrum van Nijmegen?

Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet! 

Dit vind je misschien ook leuk...