12x activiteiten voor ouderen in Nijmegen

Nijmegen biedt tal van activiteiten voor ouderen die zowel leuk als leerzaam zijn. Van culturele uitstapjes tot gezellige bijeenkomsten, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je twaalf tips om actief en betrokken te blijven in onze mooie stad.

1. Valkhof Museum en Museum Kam

Het Valkhof Museum, gelegen aan het Keizer Karelplein, biedt een rijke verzameling kunst en archeologie. Samen met Museum Kam, een prachtig gerestaureerd rijksmonument in Nijmegen-Oost, vormt het een bijzondere combinatie van oude en nieuwe geschiedenis. 

Het Valkhof Museum en Museum Kam zijn toegankelijk voor rolstoelers en minder mobiele bezoekers. Sinds februari 2024 zijn er elke zondag rondleidingen in Museum Kam, waar je de indrukwekkende collectie en het historische gebouw kunt bewonderen.

©Tycho van Dijk
 

2. Markt op zaterdag

Elke zaterdag tussen 08.30 en 14.00 uur is het Kelfkensbos (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat) het decor voor een groente- en biologische boerenmarkt. Hier kun je genieten van verse producten, gezelligheid en de bruisende sfeer van de stad. Een ideale plek om een ochtend door te brengen, lekker te winkelen en misschien wat oude bekenden tegen te komen!

3. Seniorencafé Burgerlust

Dansen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Bij Seniorencafé Burgerlust kun je genieten van een gezellige middag dansen. Het café organiseert regelmatig dansmiddagen waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en samen plezier kunt hebben.

7. Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is dé plek om de rijke historie van de oudste stad van Nederland te ontdekken. Gevestigd in de Mariënburgkapel, biedt het huis diverse tentoonstellingen en evenementen die je meenemen door de tijd. Van archeologische vondsten tot verhalen van de Nijmeegse bevolking, je leert hier alles over de ontwikkeling van Nijmegen door de eeuwen heen.

8. Een avondje naar de film bij Arthouse LUX

Voor een gezellige avond uit ga je naar Arthouse LUX. Hier kun je een breed scala aan films bekijken. Van arthouse en documentaires tot klassiekers en de nieuwste releases. LUX biedt een sfeervolle en comfortabele omgeving waar je kunt ontspannen en van de film kunt genieten.

©Edwin Smits
 

9. Wandelgroep voor Senioren (BUUR)

Elke woensdag gaan twee wandelgroepen vanuit BUUR Brakkenstein op pad. Of je nu een langere wandeling wilt maken of wat slechter ter been bent, er is altijd een groep die bij je past. Begeleid door enthousiaste vrijwilligers bepaal je samen de routes en kun je zelfs thuis worden opgehaald. Een perfecte manier om actief te blijven en nieuwe mensen te ontmoeten.

10. Een bezoekje aan de Bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waal. Hier ontdek je de wisselwerking tussen de rivier, de stad en het landschap door middel van interactieve tentoonstellingen en activiteiten. De Bastei organiseert rondleidingen, workshops en excursies die de rijke geschiedenis en natuur van Nijmegen belichten. Een inspirerende plek om te leren en te ontdekken!

11. Evenementen met Club Goud

Club Goud brengt Nijmegenaren van verschillende generaties samen door unieke evenementen te organiseren. Of het nu gaat om aangepaste filmavonden, festivals of andere culturele activiteiten, bij Club Goud staat de beleving van ouderen centraal. Ze verlagen drempels en verbinden generaties, waardoor senioren volop kunnen genieten van het culturele aanbod in Nijmegen. Ontdek meer over de activiteiten van dit inspirerende initiatief op hun website: www.clubgoud.com

12. Vaar mee met de pannenkoekenboot

Ben je een echte zoetekauw en dol op pannenkoeken? Vaar dan mee met de Pannenkoekenboot voor een smakelijk tocht met onbeperkt pannenkoeken. Ondertussen kun je genieten van het uitzicht op de Waal. Een gezellige activiteit voor jong en oud!

Ben je op zoek naar uitjes voor het hele gezin? Bekijk dan hier onze tips!

Dit vind je misschien ook leuk...