5x leuke dingen doen in Nijmegen-Noord

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen-Noord? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!   

1. Ontbijt, lunch of diner

In Nijmegen-Noord heb je genoeg eetgelegenheden om je honger te stillen. Bij Café Eten en Drinken Lent en Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent bereiden ze met liefde ontbijtjes, lunches en diners. Of geniet bij Osteria Pomodoro van Italiaanse gerechten. Ook kun je wegdromen aan het water bij de Zijdewinde met een pannenkoek en hebben ook Brass, Baiana en American Tapas een uitgebreide menukaart.

Wil je naar een bijzondere locatie? Ga dan naar Stroom Lent, want dit restaurant is gevestigd in een waterpompstation. En dat zie je als je er binnen bent! In het restaurant hangen wandlampen uit de kruipkelder en op het terras staat een oude waterpomp. Natuurlijk vind je er nog meer authentieke elementen, maar hiervoor moet je zelf eens gaan kijken! 

2. Een blokje om

Ommetje Lent is één van de Nijmeegse Ommetjes, kleine wandelingen van 45 minuten tot een uur door de wijk. Wandelingen langs culturele, historische en natuurlijke bijzonderheden die zoveel mogelijk langs onverwachte paden lopen.

Ommetje Oosterhout loopt door nieuw Oosterhout (gemeente Nijmegen), oud Oosterhout (gemeente Overbetuwe) en brengt je op de plaats waar vroeger een deel van Oosterhout lag. Onderweg kom je veel groen en water tegen.

Wil je wandelen door het rivierenpark? Download dan hier de kaart. Deze wandelkaart bevat wandelingen van drie verschillende lengtes: 4.5, 6 en 8 kilometer. De langste route loopt langs in totaal 26 verschillende locaties; langs cafés, langs bruggen, maar vooral langs veel bijzondere plekken. 

3. Dé hotspots

Het gezicht van Nijmegen

Op het stadseiland Veur-Lent staat sinds april 2020 een enorm beeld van een Romeins masker, gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld. Door de ogen van het masker kan men een Romeinse blik op Nijmegen (Noviomagus) werpen. Romeinse soldaten zouden dergelijke maskers gedragen hebben tijdens (spel)gevechten, parades, ceremonies en toernooien. Benieuwd naar het verhaal van het gezicht? Lees dan hier verder.

Rivierpark

Aan de overkant van de Waalkade zie je Nijmegen-Noord en het Rivierpark. Het Rivierpark is aangelegd omdat rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om overstromingen te voorkomen is de dijk bij Nijmegen-Lent 350 meter landinwaarts gelegd. Door de dijkverlegging en het graven van de geul is een langgerekt eiland in de Waal ontstaan. Het eiland en de Spiegelwaal worden ook wel Veur-Lent genoemd. Het is een unieke locatie om eens te bezoeken!

4. Activiteiten voor jongeren

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker Joanna Allen uit stadsdeel Nijmegen-Noord geeft zes leuke tips!

5. Relaxen

Zwemmen en zonnen

Niet alleen in de Nevengeul kun je een frisse duik nemen. Ook aan de Lentse Plas is er een fijn strand. Sip hier aan een drankje bij beachbar Moeke of huur een supboard bij Sup en Surf. Of plof neer bij beachbar Baiana aan de dijk in Lent!

Filmpje pakken

Zin in een filmpje met popcorn? In Nijmegen-Noord vind je Pathé Nijmegen. De allernieuwste blockbusters zie je daar.

Dit vind je misschien ook leuk...