8x de leukste picknickplekken in Nijmegen

Een broodje halen in de stad en dat in het park opeten, of met een volledige picknickmand het bos in. Het weer wordt weer beter dus er gaat niks boven een ouderwets gezellige picknick in de natuur. Broodjes smeren, sapje persen, kleedje mee en gaan. Dit zijn de 8 leukste picknickplekken in Nijmegen op een rij!

1. Waalstrand

Een picknick aan de Waal is altijd goed. Je kunt hier zelfs kiezen uit twee mooie plekken. Namelijk op het eiland (te bereiken via de brug de Snelbinder). Hier kun je picknicken met de skyline van Nijmegen als decor. Of je blijft aan de stadskant en gaat meer richting de Ooijpolder. Op deze plek zit je binnen no time midden in de natuur.

2. Kronenburgerpark

Zoek je het toch iets dichterbij in de stad dan is Kronenburgerpark altijd een goede optie. Met een grasveldje bij de kinderboerderij of een mooi plekje aan de vijver is hier voor iets wat wils.

3. Valkhofpark

Picknicken tussen de oude Romeinse ruïnes, dat kan in het Valkhofpark. Een prachtig park waar je heerlijk in de zon of juist lekker in de schaduw kunt zitten. Door de hogere ligging heb je een prachtig uitzicht over de Waal.

4. Korenmarkt

De Korenmarkt is klein grasveldje midden in de stad. Een plek die misschien iets minder bekend is dan de grote parken, maar zeker niet minder gezellig. Je vindt dit kleine parkje net achter de Grote Markt. Een uitstekende locatie dus als je een dagje aan het shoppen bent en even tot rust wilt komen.

5. Bisonbaai

Achter in de Ooijpolder vind je de Bisonbaai. Midden in de natuur, naast een gezellig restaurant. Als je richting het achterste deel van de baai loopt, kun je zelfs in je blootje picknicken mocht je dat willen. Want daar is een klein naaktstrand te vinden.

6. Goffertpark

Tijdens het picknicken een balletje trappen? Of de picknick uitbreiden tot een bbq? Daar is Goffertpark meer dan geschikt voor. Met een oppervlakte van 83 hectare is er voor iedereen wel een plekje.

7. Westerpark

Ook voor de mensen in Nijmegen-West is er een heerlijke picknickplek in de buurt. In het Westerpark kun je ook gezellig met de kinderen picknicken. Er is hier namelijk een kleine speeltuin te vinden. 

8. ​Staddijk en de Berendonck

Een stuk verder buiten het centrum vind je Staddijk. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk tot rust komt. Aangrenzend vind je ook de Berendonck. Een heerlijke plek waar je tijdens het picknicken een verfrissende duik in het water kan nemen.

Liever iets actiefs doen buiten de deur? Lees dan dit artikel en ga op pad!

Dit vind je misschien ook leuk...