Weer varen met Rob Jaspers op de Waal

De Waal is nooit hetzelfde.Hoog of laag water, de beelden zijn altijd verrassend  En dat kun je beleven op enkele nieuwe Waaltochten op donderdag 16 juli met journalist Rob Jaspers. Het zijn de eerste uitlegvaarten sinds de corona-uitbraak.

Jaspers vertelt op de Nijmeegse pannenkoekenboot over de grote veranderingen van het afgelopen decennium rond de rivier. Vanaf de Waal heb je altijd een andere blik op dit nieuwe Nijmegen. De bochten in de Waal zorgen voor die 'beeldverrassingen'. Jaspers geeft op de tocht ook uitleg over de betekenis van de Waal, de vernieuwingen van de kade, de ontwikkelingen rond Waalhaven en het Waalfront West en het rivierpark Lent. 

Minima steunen 

Met zijn tochten in juli steunt hij ook de Vincentiusvereniging en de organisatie Quiet. Van de deelnemers gaat telkens €2,50 naar deze organisaties met als bestemming gratis Waaltochten voor een grote groep mensen die eenzaam zijn of in armoede leven. Op donderdag 16 juli (17.00 en 19.00 uur) zijn de eerste Waaltochten voor dit doel.

Het verhaal tijdens de tocht

Rob Jaspers staat tijdens de tocht uiteraard stil bij de snel oprukkende nieuwbouw aan het Waalfront West. Hij vertelt over de nieuwe investeringsplannen van Engie bij het Maas-Waalkanaal na de afbraak van de kolencentrale en de kansen voor een 'groene delta' hier. Hij belicht hoe de containerterminal aan de Waal verbindingen heeft met de hele wereld. Hij belicht de kansen van de watersport in de Spiegelwaal, maar staat ook stil bij de veranderingen in de Stadswaard, de Ooijpolder, de Betuwse en Weurtse polder. De natuur en recreatie krijgen hier steeds meer kansen. Uiteraard komt hierbij ook de historie van de Waal en polders aan de order. Dan passeren ook de verhalen van de Romeinen, het vestingverleden van de stad, de oorlogsperiode en de vele overstromingen die de polder en de stad troffen.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 50 mensen binnen en 20 buiten
Prijs: €12,50 
Reserveren: via www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch 024-3601262

Dit vind je misschien ook leuk