Wat is het mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw van Nijmegen?

Wat is het mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw van Nijmegen dat in 2020 of 2021 is opgeleverd? De afgelopen twee jaar zijn er in Nijmegen een heel aantal projecten van bijzondere kwaliteit gerealiseerd. Zij kunnen meedingen naar de Architectuurprijs Nijmegen 2021. Projecten kunnen nu aangemeld worden!

Heb je een gebouw ontworpen dat tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 is of wordt opgeleverd en vind je dat dit de Architectuurprijs Nijmegen 2021 verdient? Dat kan via www.architectuurcentrumnijmegen.nl/aanmelding-architectuurprijs. Aanmelden kan tot uiterlijk 13 december 2021. De inzendingen worden aan een vakjury en het publiek voorgelegd.

Vakjury

De vakjury beoordeelt de inzendingen en nomineert tien projecten. De onafhankelijke jury bestaat uit juryvoorzitter Gus Tielens, architect en medeoprichter Korth Tielens Architecten en juryleden Teake Bouma, architect en eigenaar Teake Bouma architectuur/stedenbouw en winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2019, Sylvia Karres, founding partner Karres en Brands landschapsarchitecten en Johan Snel, stedenbouwkundige AM Vastgoed. De jury beoordeelt alle projecten en selecteert 10 genomineerden voor een volgende beoordelingsronde. Uit deze 10 genomineerden kiest de jury in januari de uiteindelijke winnaar.

Publieks- en Duurzaamheidsprijs

Daarnaast dingen alle aanmeldingen ook mee naar de Publieksprijs en de Duurzaamheidsprijs. In januari 2022 mag het publiek haar favoriet kiezen. De jury reikt ook dit jaar weer de Duurzaamheidsprijs uit, waarbij er deze editie bijzondere aandacht uitgaat naar de bijdrage die een project levert aan een rechtvaardige en inclusieve samenleving.

Over de Architectuurprijs

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de achtste keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en de kwaliteit van de architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs toegekend aan Estel Residence, ontworpen Teake Bouma architectuur/stedenbouw. Het publiek koos voor De Bastei, naar een ontwerp van Van Roosmalen van Gessel architecten. Het project CPO De Getijden van Nexit Architecten ontving de Duurzaamheidsprijs. Ook dit jaar kijken we uit naar de oogst, de spannende strijd en het vakkundige juryoordeel.

Uitreiking

De Architectuurprijs Nijmegen 2021, de publieksprijs en de duurzaamheidsprijs worden op 27 januari 2022 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Hubert.

Dit vind je misschien ook leuk