Wat is er te doen in Nijmegen – 16 t/m 22 November

Deze week is er weer genoeg te beleven in onze mooie stad, en natuurlijk op een veilige manier. Ook al is het wat lastiger om iets te verzinnen, we hoeven ons niet te vervelen! Met deze 5 tips kom jij je week weer vermakelijk door!

1. InScience

Transformatie met als statement: 'Our Future in the Making', is het thema dat in januari niets vermoedend is verzonnen door het team van InScience. Hoe ziet de toekomst eruit? Wie heeft de toekomst in handen? Wat is er allemaal mogelijk? Jij kunt de meest interessante wetenschapsfilms, inzichten van topwetenschappers en interactieve programma’s bijwonen tijdens de 6e editie van het wetenschapsfilmfestival, dat online plaats zal vinden van 11 t/m 22 november.

Alles van het InSciencefestival is te bekijken t/m 22 november. Maak een gratis account aan, koop je credits en neem een kijkje in de toekomst!

2. Stoofloop

Een ideale herfstdag... Een heerlijke herfstwandeling en daarna genieten van een heerlijk stoofpotje met een bockbiertje of een rood wijntje. Dat is toch genieten!? Kies één van de drie mooie herfstwandelingen, die Fort Lent speciaal voor jou heeft uitgestippeld en haal aan het einde van deze wandeling een heerlijke stoofpot op, die je alleen nog thuis hoeft op te warmen!

De eerste Stoofloop staat op zaterdag 21 en zondag 22 november op de planning.

 

3. Biografie van een vlieg

De stad vormt deze weken het decor voor een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid. Dit verhaal is niet te lezen in een boek of te beluisteren, tijdens een lezing in een theaterzaal. Nee! Het verhaal word je verteld via verschillende posters, die de bladzijdes van het verhaal vormen. Het verhaal, bestaande uit 25 hoofdstukken geschreven door Jaap Robben, is via drie wandel- en fietsroutes te lezen en is leuk voor jong en oud!

Biografie van een vlieg is van 5 t/m 29 november te lezen in de buitenlucht van Njimegen!

4. Huis van Sinterklaas

Sinds afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in het land. Ook dit jaar blijven Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nijmegen logeren en is het mogelijk om gezellig bij hun op bezoek te gaan! Behaal jij jouw Pietendiploma? Laat hem dan hoogstpersoonlijk door Sinterklaas ondertekenen in het Huis van Sinterklaas! Sinterklaas en zijn Pieten nemen de coronamaatregelen uiterst serieus. Daarom is het alleen mogelijk om op afspraak de Sint te bezoeken. Zij hopen jou snel te zien!

Het Huis van Sinterklaas is vanaf woensdag 18 november t/m 2 december te bezoeken in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark.

 

5. De leukste cadeaus voor kinderen!

De feestdagen zijn weer in zicht en dan verwennen we onze kinderen natuurlijk graag met een mooi cadeau! Nijmegen heeft een aantal hele leuke cadeauwinkels waar je speciaal voor kinderen jouw unieke, leuke en mooie sinterklaas- of kerstcadeau kunt shoppen! Hier wat leuke cadeauwinkels voor kinderen!