Uber start in Arnhem en Nijmegen

Vanaf 11 mei start Uber in Arnhem en Nijmegen en biedt de betrouwbare en toegankelijke UberX-service vanuit de Uber-app. Uber lanceert in deze steden met veiligheidsmaatregelen voor passagiers en chauffeurs die tijdens de pandemie moeten reizen.

Inwoners van Arnhem en Nijmegen kunnen vanaf 11 mei UberX bestellen via de Uber-app. Hiermee wil het bedrijf veilige en betrouwbare opties van deur tot deur mogelijk maken.

Een langverwachte lancering

Uber wil een toegankelijk en betrouwbaar alternatief zijn voor privé-autobezit. Uber ziet de vraag naar Uber in Arnhem en Nijmegen groeien. Dit is gebaseerd op gesprekken met chauffeurs en het aantal keren dat de app wordt geopend in deze steden. UberX is overal in deze steden beschikbaar en heeft een optimale beschikbaarheid in beide binnensteden.

“Met de lancering in Arnhem en Nijmegen willen we een bijdrage leveren om vervoer in deze steden gemakkelijk en betrouwbaar te maken en het privébezit van auto’s te verminderen. Tegelijkertijd bieden we professionele chauffeurs aanvullende mogelijkheden om te verdienen. Vooral in deze moeilijke tijden is de Uber app er om passagiers veilig overal naartoe te brengen.”, zegt Willem van Limburg Stirum, General Manager Noord-Europa a.i  van Uber.

Hygiënische veiligheid

Uber heeft een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd om passagiers en chauffeurs te helpen veilig te reizen. Zowel passagiers als chauffeurs moeten voorafgaand aan de rit bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle gebruikers er via de app voortdurend aan herinnerd dat ze de veiligheidsinstructies opvolgen, hun handen moeten wassen of ontsmetten en de ramen een stukje open moeten houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. Partner chauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en scheidingswanden voor in de voertuigen. 

Uber in Arnhem en Nijmegen

  • Passagiers kiezen de bestemming, weten vooraf hoeveel een rit kost en kunnen via een veilige, gebruiksvriendelijke app betalen.
  • Van beoordelingen tot GPS-tracking en hulp bij nood - de Uber-app biedt zowel passagiers als partner chauffeurs tal van veiligheidsfuncties om hun eigen rit te volgen of te delen met hun vertrouwde contactpersonen. Ook staan onze support afdelingen altijd klaar.
  • Alle partner chauffeurs zijn professionals en hebben de benodigde vergunningen.
  • Uber volgt de richtlijnen van de overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie om het risico op verspreiding van COVID-19 te helpen verminderen. Bovendien voorzien we chauffeurs van mondmaskers en schoonmaak- en desinfectiemiddelen.

Dit vind je misschien ook leuk