SMAAK x Lebowski: Synergie tussen wijn, livemuziek én locatie

Om te vieren dat Bar Lebowski uitbreidt, is SMAAK op zoek gegaan naar de perfecte combinatie van livemuziek en wijn. Een keer per maand kan je op de zondagmiddag genieten van een speciaal geselecteerd wijnarrangement met daarbij perfect aansluitende muziek!

SMAAK x Lebowski biedt je de ruimte om gezellig met elkaar te borrelen en bij te kletsen maar daagt je ook uit om eens na te denken over waarom je die ene smaak, artiest of gebeurtenis nooit meer bent vergeten. Zo nam SMAAK je tijdens de 1e editie mee naar een klein dorp in Frankrijk, dronk je wijn uit de streek en klonk er livemuziek van niemand minder dan Pierre et Les Optimistes!

De wereld is je neus

“Wat ons betreft zijn plekken en herinneringen onlosmakend verbonden met geuren, smaken en muziek,” zegt de organisatie. “Zo weet je waarschijnlijk nog precies hoe het als kind bij je oma in de keuken rook wanneer ze een appeltaart aan het bakken was en welke muziek daar vaak bij aanstond. Het lijkt ons dan ook geen toeval dat Italo Calvino (waarvan de laatste vier letters wijn betekenen) ooit zei: ‘de wereld is je neus.’”

SMAAK x Lebowski is niet de typische wijnproeverij waarbij er gebruik wordt gemaakt van het befaamde ‘aromawiel’. Er wordt juist samen met jou op zoek gegaan naar de smaken in je glas, de herinneringen die deze bij je oproepen en de geluiden en muziek die daarbij horen. Uiteraard wordt er niets uitgespuugd!

Even voorstellen

De eigenaren Sofie en Mick stellen zichzelf graag even voor. Sofie: “naast dat ik een echte foodie ben en van wijnen houd, neem ik mensen graag mee op reis. Maar omdat ik niet graag vlieg, wil ik je laten zien dat dit ook gewoon in Bar Lebowski kan! Geur en smaak brengen mij terug naar vakanties, herinneringen en goede verhalen. Laat jij je graag wegvoeren naar de zonnebloemvelden en wijngaarden in het zonnige Frankrijk op bijpassende muziek? Ik ben graag de stewardess die je mee op reis neemt, maar wel met beide voeten op de grond!”

De muziekprogrammeur van SMAAK is Mick Verweij. Hij valt zijn omgeving maar al te graag lastig met zijn uit de hand gelopen passie voor muziek met een duidelijke voorliefde voor jazz, funk en soul. Dit doet hij onder andere via Podium 8, Jazzstad Nijmegen en The New Funky.

Volgende editie

Kom jij op zondagmiddag 11 december naar Lebowski om met Sofie en Mick weg te vliegen en te dromen naar zonnige bestemmingen? Je wordt meteen uit je winterdip getrokken en meegenomen op reis langs zwoele smaken en klanken!

Celebrity Hot Tub Party voelt als hét warme bad tijdens deze koude dagen die zelfs de allerkilste doet ontdooien. Deze vierkoppige tijdmachine neemt je mee naar een hittegolf in de jaren '30/'40 en brengt je in vervoering met toegankelijke en swingende muziek uit alle werelddelen.

Naast een fijne plek in Lebowski 2.0 tijdens het optreden van CHTP zijn er 4 unieke wijnen inbegrepen in je ticket. Je kunt zelfs ook nog kiezen voor een bijpassende luxe borrelpank!

De volgende editie van SMAAK x Lebowski vindt plaats op zondag 11 december van 15:00-17:30 uur. Bestel hier snel je tickets.

Dit vind je misschien ook leuk...