Mout Bierfestival vernieuwd concept en brengt internationaal genot naar Julianapark

Mout Bierfestival strijkt van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni neer in het Julianapark Nijmegen. Het is alweer de 6e editie van het populaire bierfestival, waar het dit jaar tevens te bewonderen is in een vernieuwd jasje. Acht jaar geleden begon de reis van Mout in Nijmegen. Destijds alleen nog maar in Nijmegen. Inmiddels reist het bruisende festival heel het land door, en zijn er naast nationale (lokale) brouwerijen ook brouwerijen te vinden vanuit andere Europese uithoeken. Met de vrijdag en zaterdag die bijna uitverkocht zijn, is er besloten om twee extra dagen toe te voegen.

Proeven, ontdekken en beleven. Het zijn woorden die meermaals de revue passeren in de communicatie van Mout. Maar ze dekken dan ook met recht de lading van het vernieuwde concept. Het proeven en ontdekken van de bieren van (inter)nationale brouwerijen neemt nog steeds een centrale plaats in. Het in Nijmegen bekende en gevestigde Oersoep is van de partij en vanuit de rest van het land zijn o.a. Oedipus en Frontaal aanwezig. Daarnaast heeft International Biersommelier Arvid Bergström nieuwe masterclasses en proeverijen bedacht, waar je als bezoeker aan kunt deelnemen. 

Vanuit Denemarken wordt Mikkeller ingevlogen. De brouwerij is opgericht door Mikkel Borg Bjergsø, een oud-wiskundeleraar die zich stortte op het brouwersvak nadat hij zijn boeken aan de wilgen hing. Het scheppingsverhaal van HopTop uit Hongarije, eveneens te proeven op Mout Nijmegen, toont overeenkomsten: Szami Ali Rawech verruilde zijn leidinggevende functie bij een multinational voor de brouwketel. Het heeft beide oprichters duidelijk geen windeieren gelegd, want anno 2023 hebben ze meerdere (internationale) prijzen gewonnen.

Ook is er dit jaar aan de actievelingen, dansfanaten, muziek- en spelletjesliefhebbers gedacht. Zo wordt het terrein gevuld met arcadegames als een boksbal, air-hockey en racegames, kun je je vrienden uitdagen met gezelschapsspelen als vier-op-een-rij en Yahtzee! én kun je onder het genot van een (speciaal)biertje achterover leunen op muzikale parels uit de Platenbus. Als klap op de vuurpijl wordt vroeg in de avond de dansvloer geopend, waar het Amsterdamse collectief Rewind alles van vroeger en nu aan elkaar draait. Zolang het maar dansbaar is! 

Mout Bierfestival is van donderdag 22 t/m zondag 25 juni te bezoeken in het Julianapark, Nijmegen. Tickets zijn nog beschikbaar via www.moutbierfestival.nl – de vrijdag en zaterdag zijn bijna uitverkocht.

Dit vind je misschien ook leuk…