Mout Bierfestival gaat ondanks coronabeperkingen door

Mout Bierfestival gaat dit jaar toch door, wel met de nodige aanpassingen. Het populaire bierfestival vindt twee weekenden lang plaats in het Julianapark Nijmegen: van 23 t/m 25 juli en van 29 juli t/m 1 augustus. 

Anders dan andere jaren zal het bierfestival, zoals in 2020, in aangepaste vorm georganiseerd worden. Het eerste weekend zou in eerste instantie als testevenement worden georganiseerd. Vanwege de gewijzigde maatregelen heeft de organisatie besloten deze editie niet te annuleren, maar om te zetten naar een seated-evenement waar geen testbewijs of vaccinatiebewijs vereist is. Het tweede weekend voldoet volledig aan de nu geldende corona-maatregelen, dus zal ongewijzigd doorgaan. Bezoekers moeten vooraf een kaartje kopen, voor de middag of de avond, en krijgen allemaal een eigen tafel toegewezen waar ze worden bediend.

Vakantie in eigen stad

Mout Bierfestival is hiermee een van de weinige grootschalige evenementen in de regio die (vooralsnog) doorgang kunnen vinden. “Vooral na de afgelopen weken merk je dat mensen echt weer wat willen doen. Gezien Nederland langzaam rood kleurt op de Nederlandse Coronakaart, gaan mensen het dichter bij huis zoeken. Gelukkig kan je tijdens Mout Bierfestival op een echte smaakvakantie in eigen stad.” - Aldus Tinus Weijkamp, organisator Mout Bierfestival.

Tijdens Mout zijn ruim 200 speciaalbieren te proeven van ongeveer 20 internationale, nationale en lokale brouwerijen, waaronder Flugge (Duitsland), Laugar Brewery (Spanje), Vandestreek (Utrecht) en Oersoep (Nijmegen). Tinus: “we hebben naast een flinke selectie aan speciaalbieren, heerlijke muziek van De Platenbus Nijmegen en lekker eten voor de vega’s en de vleeseters, afkomstig van Caliente”. 

Mout Bierfestival 2021 wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen bezoekers tijdslots reserveren (variërend van minimaal 4,5 tot maximaal 6 uur), is het terras ruim opgezet, worden bezoekers aan tafel bediend en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Tijdslot-tickets voor Mout Bierfestival 2021 kosten €7,50,- (exclusief €1,50 servicekosten) en zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl. Alle informatie over de maatregelen zijn ook te vinden op de website.

Dit vind je misschien ook leuk