Laat je hart sneller kloppen

Laat je hart sneller kloppen is de boodschap waarmee Stadsschouwburg en De Vereeniging het nieuwe programma van 2023/2024 presenteert. Van Daniël Arends, Het Nationale Theater en Najib Amhali, tot NDT1 en Guus Meeuwis. Youp van t’ Hek speelt zijn allerlaatste voorstelling, en er zijn landelijke premières, waaronder COCK van Theater Oostpool, in regie van Char Li Chung. Het aanbod is spannend, verrassend en voor een divers publiek van alle leeftijden. Op maandag 22 mei is er een feestelijke preview met optredens, interviews, rode loper en rad van fortuin. Vrienden kunnen vanaf 19 mei tickets bestellen, op woensdag 24 mei start de kaartverkoop voor iedereen, om 11.00 uur online en aan de kassa. 
 

Er zijn weer heel wat potentiële hoogtepunten in het vooruitzicht. Zo slaan Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective de handen ineen voor de productie Knock – Out. Een fysieke en expressieve comedy vol acrobatische trucs en visuele effecten. Daarnaast vinden de tv-opnames voor de jaarlijkse  Oudejaarsconference dit jaar plaats bij Stadsschouwburg Nijmegen met niemand minder dan Micha Wertheim. Grote musicals waaronder De Man van la Mancha – met Huub van der Lubbe in de hoofdrol – en de door Ivo Van Hove (ITA) geregisseerde musical Jesus Christ Superstar maken deel uit van het programma. Ook Cliënt E. Busken – een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat in regie van Maria Kraakman (ITA) – mag niet ontbreken aan dit lijstje. 
 

Landelijke premières en jeugdaanbod

In de Stadsschouwburg vinden drie landelijke premières plaats: COCK en Het Achtste Leven van Theater Oostpool en SPRING van Introdans. Ook voor de jongste theaterliefhebbers is er genoeg keuze. Zo zullen Pietje Bell en Disney’s Winnie de Poeh te zien zijn. Phion komt met een mooie bewerking van Robin Hood en Frisse Oren brengt Wiegeling: een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinzen en doezelen is voor de allerkleinsten. Voor het complete programma: sedv.nl/hart 

Ticketverkoop

De ticketverkoop start op woensdag 24 mei om 11.00 uur via sedv.nl/hart. De dagkassa in De Vereeniging is geopend en telefonisch bereikbaar van woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur, tel. nr. 024 3 22 11 00.

Dit vind je misschien ook leuk…