Interview met Manon Uphoff in Bibliotheek Mariënburg

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de opleiding Nederlands van de Radboud Universiteit organiseren dit voorjaar de collegereeks ‘Letteren in de stad’, met lezingen over het werk van schrijver Manon Uphoff. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen, op woensdagen van 19.00 tot 20.45 uur. De reeks wordt op woensdag 31 mei afgesloten met een interview met niemand minder dan Manon Uphoff zelf.

Manon Uphoff (1962) is scenarist, beeldend kunstenaar, maar vooral een van de meest vooraanstaande Nederlandse auteurs van veel bekroond werk. Haar gehele oeuvre bestaat intussen uit zo’n twintig titels. In de collegereeks ‘Letteren in de stad’ bespreken recensenten, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis een zestal boeken van Manon Uphoff. Op woensdag 17 mei gaat prof. Dr. Mathijs Sanders in op de veelbesproken roman ‘Vallen is als vliegen’, het verhaal over het incestverleden van de vertelster. Sanders wil in deze lezing een antwoord zoeken op de vraag hoe deze roman zijn lezers engageert.

Interview met de schrijver zelf

Op woensdag 31 mei wordt de lezingenreeks ‘Letteren in de stad’ afgesloten met een interview met Manon Uphoff zelf. Prof. Dr. Marc van Oostendorp, die zelf een lezing verzorgde over Uphoffs oeuvre, zal de schrijver interviewen. Ook voor mensen die de reeks niet hebben gevolgd belooft het een interessante avond te worden.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda). Bibliotheekleden en studenten betalen € 5,50 voor een ticket, overige bezoekers € 8,00. Mensen met een passe-partout voor de lezingenreeks, kunnen ook het interview met Manon Uphoff bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk…