Goedkoop parkeren in de ochtend en sfeer in de avond om bezoekers binnenstad te spreiden

Met een goedkoop parkeertarief wil de gemeente ondernemers helpen om de drukte in de feestmaand december te spreiden. Daarom kunnen bezoekers op doordeweekse ochtenden voor € 0,50 per uur parkeren in de 4 Nijmeegse parkeergarages. Tijdens de Nijmeegse Winterweken draagt de gemeente ook bij aan lichtgevende objecten en een CityQuiz die vooral op andere momenten van de dag op een coronaveilige manier voor extra sfeer moeten  zorgen.

Wethouder Monique Esselbrugge: “Het idee is dat mensen doelgericht en vaker doordeweeks en tijdens daluren decemberinkopen doen. Zo willen we  de drukte op bijvoorbeeld zaterdagmiddagen verminderen. Met de bijdrage aan de Nijmeegse Winterweken ondersteunen we ondernemers met initiatieven die sociale verbinding mogelijk maken op een manieren die in lijn is de coronamaatregelen.” De tijdelijke verlaging van het parkeertarief in de ochtenduren is in samenspraak met het Huis voor de Binnenstad tot stand gekomen.

Goedkoop parkeren

Het speciale ochtendtarief geldt in de maand december van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur voor parkeergarages Kelkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.

CityQuiz en lichtsculpturen

Tijdens de kerstperiode in Nijmegen vinden er diverse activiteiten plaats die worden georganiseerd door het Huis voor de Binnenstad en ondernemers, met name in de St.- Stevenskerk. Door de CityQuiz en de lichtsculpturen hieraan toe te voegen, krijgt de kerstperiode een impuls. Bezoekers kunnen deze CityQuiz spelen via een mobiele website. Daarnaast worden er 30 highlights die aan de route van de Walk of the Town staan meegenomen in het spel. Deelnemers kunnen ook op 30 verschillende locaties starten. Bij de lichtsculpturen staan QR codes, die een sprookjesverhaal vertellen aan kinderen. De lichtgevende objecten hebben vooral effect als het donker is in de namiddag en avond. Meer informatie over het gehele programma is te vinden op www.nijmeegsewinterweken.nl.

Dit vind je misschien ook leuk