Feestelijke opening nieuwe Terre des Hommes-winkel in Nijmegen

Nijmegen heeft de landelijke primeur. Als eerste van alle Terre des Hommes-winkels in Nederland, wordt in hartje binnenstad een Terre des Hommes-winkel geopend met een geheel nieuwe uitstraling. Dit gebeurt met een feestelijke opening op 2 juni, met als bijzondere gasten wethouder van de gemeente Nijmegen John Brom en Julie Verhaar, algemeen directeur van Terre des Hommes. Zij zullen de winkel om 15.00 uur officieel openen. 

Ook zal stadsdichter Heidi Koren er zijn om met een gedicht op maat woorden te geven aan de bijzondere betrokkenheid van de vrijwilligers en andere Nijmegenaren bij deze winkel. 

Nieuwe locatie

De oorspronkelijke winkel in Nijmegen opende al in 2010 en was dankzij alle vrijwilligers al een groot succes. Nu gaat de winkel op een nieuwe locatie verder, aan de Houtstraat 41 in het centrum van het mooie Nijmegen. De winkel krijgt een geheel nieuwe uitstraling. “Het is de eerste winkel waar we onze nieuwe duurzame winkelinrichting gaan testen”, aldus Linda ten Have van het het winkelsupportteam van Terre des Hommes: “Een heel groot deel van onze nieuwe meubels is gemaakt van restmaterialen die in een andere winkel of supermarkt niet langer gebruikt worden. Omdat we verkopen wat we van buren en stadsgenoten ontvangen,heeft de winkel een steeds veranderend assortiment.

Ook de winkel in Nijmegen wordt nog steeds bestierd door de onmisbare vrijwilligers, vertelt Linda ten Have: “Het is geweldig om te merken dat we in korte tijd, naast de bestaande vrijwilligers, ook nieuwe mensen hebben gevonden die net zo actief en betrokken zijn. Zo maken we een goede start.” 

Terre des Hommes-winkels

De winkels maken deel uit van een netwerk van 42 charitatieve winkels en meer dan 1700 vrijwilligers die al meer dan 40 jaar een substantiële bijdrage leveren aan het werk van Terre des Hommes. Dat maakt deze winkels ook zo uniek.  Zo wordt iedereen de gelegenheid gegeven een bijdrage te leveren. Door spullen te geven, iets moois voor zichzelf óf een ander te kopen, of door een beetje tijd te doneren door vrijwilliger te worden.Terre des Hommes besteedt de inkomsten aan het bestrijden en voorkomen van kinderuitbuiting wereldwijd.

Cadeautip voor de openingsperiode 

Tijdens de opening is iedereen van harte welkom om ook de felicitaties aan te bieden. Linda ten Have: “Iedereen die van plan is de nieuwe winkel te komen bewonderen, vragen we een passend cadeautje mee te nemen, die we ook weer in de winkel kunnen verkopen. Zo ondersteunen we samen de winkel tijdens haar openingsperiode.". Denk aan een zomerjurk, goede schoenen die je niet meer draagt, een boek dat je niet meer leest of een goed stuk speelgoed waar de kinderen niet meer mee spelen.” 

Terre des Hommes

Terre des Hommes Nederland strijdt tegen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel, kinderarbeid en biedt noodhulp. Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met familie, omgeving en andere organisaties. De meer dan 40 winkels van Terre des Hommes helpen mee in deze missie. Alle spullen die de winkels krijgen, worden als donaties gezien en zo wordt het ook gebruikt. 

Dit vind je misschien ook leuk…