Een Limited Edition wandelkruisje met éxtra betekenis

You’ll never walk alone. Een zin die normaal voor kippenvel zorgt als ruim 40.000 wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse aan je voorbij trekken. Dit jaar is er opnieuw geen Vierdaagse, terwijl het lijkt alsof iedereen aan het wandelen geslagen is! Om de sportieve prestatie niet verloren te laten gaan, om te wandelen met betekenis én als steun voor al die mensen die vechten tegen kanker, roept Het Radboud Oncologie Fonds op om te gaan wandelen. Solo!  Loop mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc.

Kanker heb je niet solo

“Al jaren zijn er mensen die de Nijmeegse Vierdaagse of een andere wandeltocht lopen voor ons fonds” geeft Marieke Kokkeler aan, manager van het Radboud Oncologie Fonds. “Ze willen iets doen en in actie komen omdat kanker hen raakt. Want als het iemand treft, treft het ook de mensen er omheen.”

Wandelen voor het goede doel

Dat geldt ook voor familie van Loon, Frits, Sander en Thomas. Zij wandelen al een paar jaar als team FST (Forever Strong Together) de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor de zeldzame vorm neurofibromatose type 2, een ziekte waarbij in het lichaam op elke zenuw tumoren groeien. Sander, de oudste zoon van de familie wordt hiervoor behandeld in het Radboudumc. “Omdat zijn toekomst onzeker is, hebben we besloten om samen de grenzen op te zoeken en nog te genieten alle mooie momenten onderweg tijdens onze wandelingen” zegt Sander van Loon. “Hoe zwaar het wandelen soms ook gaat!”

Solo wandeltocht

Omdat hun geliefde vierdaagse niet doorgaat hebben ze hun eigen sponsor solo wandeltocht gepland. “De weg die we al zo vaak hebben gereden. Van het Radboudumc naar huis. Ruim 120 km van Nijmegen naar Papendrecht.” Sander: “Zo krijgt ook deze monsterwandeltocht écht betekenis.”

Bennie Solo zorgt voor sfeer

Hun mooie initiatief bracht het Radboud Oncologie Fonds op het idee om een solo-wandel-actie te starten en meer mensen te vragen om te wandelen voor het goede doel. Dit betekent dat de inschrijving vanaf vandaag openstaat voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan en een heel uniek Limited Edition kruisje wil verdienen. Met een zelfgekozen route, letterlijk solo, maar figuurlijk niet alleen. Marieke: “We zijn heel blij dat niemand minder dan Bennie Solo, een van de feestmakers tijdens De Nijmeegse Vierdaagse, alle lopers persoonlijk zal aanmoedigen als hun tocht begint’’.

Een uniek wandelkruisje én een prachtig wandelshirt  

Wandelaars kunnen deelnemen of hun eigen actie aanmaken op www.wandelkankerdewerelduit.nl. “Daar lezen ze ook hoe het precies werkt en welke tegenprestatie wij leveren” vervolgt Marieke. “Want we willen mensen natuurlijk heel graag bedanken als ze voor ons hun eigen wandeltocht lopen. Met een uniek wandelkruisje én een prachtig wandelshirt.”

Dit vind je misschien ook leuk