Doe nu mee aan de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2023

BuitenGewoon organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Gelderse Natuurfotowedstrijd. Dé wedstrijd voor natuurliefhebbers die de mooiste natuurverschijnselen proberen vast te leggen, maar ook voor degenen die bij toeval een prachtig plaatje hebben geschoten. 

Vanaf vandaag is het mogelijk om je mooiste natuurfoto’s in te sturen via BuitenGewoon. De wedstrijd bestaat uit de volgende categorieën: dieren, landschap, macro, en het jaarthema ‘de natuur naar de haaien’. Daarnaast is er dit jaar weer een aparte categorie met een eigen prijs voor fotografen t/m 18 jaar. Insturen kan tot en met 25 juni 2023.

De prijzen 

De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en boswachter publiek bij Geldersch Landschap en Kasteelen Clara Wilken. Voor iedere categorie kiest de jury 10 kanshebbers. Deze worden op 7 juli gepubliceerd op buitengewoon.nl. De prijzen zijn als volgt:

1. Juryprijs
De fotograaf met de mooiste Gelderse natuurfoto van het jaar wint een exclusieve privé masterclass naar keuze van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland. 

2. Publieksprijs
De foto met de meeste stemmen van het publiek wint een verblijf t.w.v. €400,- bij Natuurhuisje.nl. Van hut tot villa; natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten.

3. Jeugd t/m 18 jaar
De winnaar van de categorie jeugd wint een cheque t.w.v. €250 om de fotografie-uitrusting uit te breiden.

4. Winnaar per categorie
De winnaar van één van de vier categorieën gaat ervandoor met een nacht in Nachthut Veluwe. Een gloednieuwe fotohut op de Veluwe, speciaal voor nachtdieren.


Alle winnaars krijgen daarnaast een jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen. 

Meer weten over de categorieën of de spelregels? Ga dan naar buitengewoon.nl. BuitenGewoon is hét natuurplatform van Omroep Gelderland. Daarnaast is BuitenGewoon vanaf 27 mei iedere zaterdag te zien op TV Gelderland. 
 

Dit vind je misschien ook leuk…