De Museumwinkel.com te Nijmegen exposeert haar unieke privécollectie

Altijd al oog in oog met een eeuwenoude mummie willen staan? Of willen weten waarom een degenkrab ook wel levend fossiel wordt genoemd? De Museumwinkel.com te Nijmegen, de winkel met onder andere opgezette dieren, stenen, fossielen en vlinders, stelt nu ook haar eigen natuurhistorische privécollectie tentoon!

Privécollectie

Vrijwel alle items in de winkel vertellen fascinerende verhalen die tot wel miljoenen jaren terug in de tijd gaan. Vanuit de Museumwinkel.com werd al langer nagedacht hoe deze verhalen met u gedeeld konden worden. De corona-lockdown bleek het perfecte moment om een gedeelte van de winkel om te bouwen tot een natuurhistorisch museum, waar ze onder andere de persoonlijke privécollectie voor het grote publiek tentoonstellen en de verhalen delen.

Bijzondere weetjes

Aan de hand van leuke weetjes wordt u meegenomen door de privécollectie en het assortiment. Zo ontdekt u dat de Atlasvlinder, een van de lievelingen onder de vlinders, aan het uiteinde van beide vleugels tekeningen van slangenkoppen hebben. Op deze manier schrikken ze belagers af, waardoor deze niet achter ze aan gaan. Birdwing vlinders blijken zo hun eigen maniertjes te hebben om vijanden op afstand te houden. Deze vlinders hebben een vogelachtige vlucht waardoor ze zich weten te camoufleren. In het museum vindt u ook een goed bewaard geheim van jonge dolfijnen. Als ware rebellerende pubers houden zij een egelvis een paar uur in de mond, waardoor ze in een soort trance raken. Deze geven ze vervolgens door aan soortgenoten. Een interessante bondingsactiviteit….

Shrunken heads & Coco de Mer

Sinds kort is de privécollectie uitgebreid met een aantal nieuwe shrunken heads, ofwel een mensenhoofd dat op wel heel bijzondere wijze is geprepareerd. Een van deze shrunken heads stamt uit circa 1880 en is gemaakt door de Jivaro indianen in het Amazonegebied. Ook zijn er een aantal zeldzame Coco de Mers te aanschouwen, kokosnoten die verdacht veel op een bepaald lichaamsdeel lijken. Kom snel langs en laat u verleiden door deze bijzondere kokosnoot.

Laat u verrassen!

Uiteraard zijn er nog meer bijzondere stukken te bewonderen. Met trots wordt dit nieuwe natuurhistorische museumgedeelte dan ook aan u gepresenteerd, waar historie, taxidermie en het dierenrijk samenkomen. Laat u verrassen door alle weetjes en maak er een gezellig uitje in Nijmegen van!

Toegang is gratis.

Dit vind je misschien ook leuk