Cees de Beer nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen

Cees de Beer (28) is verkozen als nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen. Dat werd vrijdagavond bekend bij de verkiezingsavond in Brebl. Met een meerderheid van de stemmen van het publiek en een vakjury van nachtvertegenwoordigers versloeg hij zijn tegenstander Patrick aan de Kerk. Zijn ambtstermijn van drie jaar gaat per direct in.

De verkiezingsavond werd gevuld met speeches van beide kandidaten, een debat en muzikale optredens. Na het uitbrengen en tellen van de stemmen werd om 22:30 de nieuwe nachtburgemeester bekend gemaakt, waarna loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen zijn ambtsketting overdroeg aan zijn opvolger.

V.l.n.r.: kandidaten Patrick aan de Kerk en Cees de Beer, en loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen.

Cees de Beer

Cees de Beer is geboren in Nijmegen en studeerde er Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hij treedt op met woordkunst en heeft in 2014 het spoken word-platform Mensen Zeggen Dingen opgezet, dat actief is in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. “Ik wil niet over mensen praten, maar met mensen praten,” vertelt hij op de verkiezingsavond. De komende drie jaar wil hij zich inzetten voor een nacht die van iedereen is. Hij streeft ernaar een nachtburgemeester voor heel Nijmegen te zijn en richt zich niet alleen op het centrum van de stad, maar ook op wijken als Dukenburg.

Nachtwethouders

Op de verkiezingsavond introduceerde Cees de Beer zijn team van nachtwethouders met verschillende achtergronden en expertises. DJ en eventmanager Heleen Poos, actrice en theatermaakster Nicky Ebbing, rapper Jolan van Zanten, communicatiespecialist Peter Reijers, filmmaker, grafisch vormgever en DJ Kyllian Hazes en Ugenda-eindredacteur Ruud Vos gaan de nachtburgemeester de komende drie jaar ondersteunen bij zijn projecten.

Cees de Beer met zijn nachtwethouders (v.l.n.r.: Nicky Ebbing, Ruud Vos, Heleen Poos,Kyllian Hazes, Cees de Beer en Jolan van Zanten).

De nachtburgemeesters van Nijmegen

De nachtburgemeester is ambassadeur van de Nijmeegse nacht en heeft als hoogste doel om de nacht nog inclusiever, veiliger, verrassender, meer uitnodigend en divers voor iedereen te maken. Doro Krol trad in 2010 aan als eerste nachtburgemeester van Nijmegen, in 2014 nam Angela Verkuijlen het ambt van haar over. In oktober 2018 trad Cas Leermakers aan als derde nachtburgemeester, maar droeg de functie wegens zwaarwegende persoonlijke omstandigheden in maart 2019 over aan Hendrik-Jan Derksen, die het ambt tijdelijk vervulde tot aan de nieuwe verkiezing die vrijdag 25 oktober plaatsvond.


Foto's: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk